Foto: FIVB

Jūrmalā pirmo reizi notiks starptautiska mēroga pludmales volejbola turnīrs vīriešiem – "2014 CEV Satellite Jūrmala", kas pēdējo piecu gadu laikā ir vērienīgākais pludmales volejbola notikums Baltijas valstīs, un Latvijas vadošais "bīčists" Aleksandrs Samoilovs aicina savus kolēģus uz šīm sacensībām, informēja turnīra rīkotāji.

Jūrmalas pilsētas sporta mērķis ir regulāri rīkot vērienīgus starptautiskos pludmales volejbola turnīrus, jo Jūrmalas balto smilšu pludmale vairāk nekā 30 kilometru garumā šādām aktivitātēm ir viena no labākajām Šīs vasaras grandiozākais un gaidītākais pludmales volejbola notikums Latvijā norisināsies no 28. līdz 31. augustam "Baltic Beach Hotel" pludmales teritorijā un sniegs unikālu iespēju līdzjutējiem klātienē vērot labākās pasaules, kā arī Eiropas līmeņa pludmales volejbola vīriešu pāru spēles. Speciāli šim turnīram Jūrmalas pludmalē tiek būvēts grandiozs stadions ar vairāk nekā 2000 skatītāju sēdvietām.

Viens no Latvijas labākajiem pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, kurš ir Jūrmalas Gada cilvēks 2013 dalījās pārdomās par gaidāmo turnīru: "Manas mājvietas - Jūrmalas pludmale ar īpaši smalkām, tīrām smiltīm ir ideāli piemērota pludmale volejbolam. 30 kilometrus garā, baltā smilšu pludmale ir vislielākā Jūrmalas vērtība – tādu daudzi sportisti nekad nav redzējuši!"

Samoilovs arī atklāja, ka liels, starptautisks pludmales volejbola turnīrs Jūrmalā bijis viņa sapnis. "Daudz runāju ar kolēģiem, aicinu visus braukt spēlēt uz Jūrmalu, lai var apskatīties, no kurienes nāk pasaules labākie pludmales volejbolisti," ar lepnumu atzīst Samoilovs.

"CEV Satellite Jūrmala" finansē Jūrmalas pilsētas dome, izvirzot pludmales volejbola attīstību kā vienu no svarīgākajām sporta jomas prioritātēm. Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis uzskata, ka Jūrmalā ir izcilākā baltā kvarca smilšu pludmale pasaulē. Tādēļ pilsēta izvirzījusi ambiciozu mērķi – kļūt par pludmales volejbola galvaspilsētu un tuvākajā laikā uzņemt arī "Masters" un "Grand Slam" volejbola turnīrus.

Latvijas pludmales volejbolistu pēdējo gadu grandiozie sasniegumi Latviju ir ierindojuši pludmales volejbola lielvalstu vidū, tādēļ "CEV Satellite Jūrmala" būs īpašs un ļoti gaidīts notikums sporta draugu vidū. Latvijas sporta līdzjutēji un Jūrmalas viesi līksmo, ka varēs klātienē redzēt pasaules augstākā līmeņa pludmales volejbolistu cīņas un izbaudīt sporta emocijas skaistajā Jūrmalas pludmalē. Sacensībās piedalīsies vairāk nekā 40 spēcīgākie Eiropas vīriešu dueti, Latviju sacensībās pārstāvēs visi uz šo brīdi spēcīgākie pludmales volejbolisti: Aleksandrs Samoilovs, Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš, Ruslans Sorokins. Turnīrs iekļauts Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) 2014. gada oficiālajā pludmales volejbola kalendārā un starptautiskajā turnīru sistēmā.

Jūrmalā turnīra laikā paredzēti dažādi pasākumi un pārsteigumi, kas būs brīvi pieejami ikvienam interesentam. Lai arī sporta līdzjutēji varētu noskaņotos turnīram, "Baltic Beach Hotel" stadionā notiks pludmales volejbola koptreniņi gan maziem, gan lieliem, kurus vadīs pieredzējuši volejbola treneri.
Pasākumi turnīra ietvaros:
28. augusts turnīra valsts atlases kārta – ieeja visiem interesentiem brīva.
29. augusts kvalifikācijas turnīrs - ieeja brīva.
30. augusts pamatturnīrs - centrālajā kortā maksas ieeja, 2.korts - ieeja brīva. 31. augusts finālspēles - centrālajā kortā maksas ieeja, 2.korts - ieeja brīva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!