Foto: LETA

Viens no vadošajiem Latvijas pludmales volejbolistiem Aleksandrs Samoilovs, tāpat kā viņa pārinieks Jānis Šmēdiņš, nolēmis nestartēt šonedēļ gaidāmajā turnīrā "Bigbank Saulkrastu kokteilis", kas vienlaikus būs arī valsts čempionāta - "Ergo Open" - ceturtais posms.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā no dalības turnīrā attiecās Šmēdiņš, kurš šīs sezonas gaitā iedzīvojās meniska savainojumā, no kura atlabis tikai tagad. Lai pasaudzētu ceļgalu, viņš nolēma nepiedalīties "Bigbank Saulkrastu kokteilī", kamēr par Samoilova dalību šajā turnīrā skaidrības nebija.

Kā zināms, Samoilovs/Šmēdiņš pagājušajā nedēļā aizkļuva līdz Gštādes "Major" pamatturnīra finālam, kurā piekāpās pasaules čempioniem Alisonam Čeruti un Brunu Šmitam no Brazīlijas.

""Bigbank Saulkrastu kokteilī" diemžēl nepiedalīsimies. Sanāca ļoti liela slodze Gštādē, tāpēc šonedēļ atjaunojamies nākamajiem pasaules tūres posmiem. Ceram uz līdzjutēju sapratni. Latvijā mūs vēl redzēsiet Latvijas čempionāta finālā un "King of the beach", savā sociālās vietnes "Twitter" profilā raksta Samoilova/Šmēdiņa komandas pārstāvji.

Tiesa, pagājušajā nedēļā tradicionālā "King&Queen of the beach" pludmales volejbola turnīra rīkotāji to atcēla. Kā vēsta organizatori, līdzko būs sīkāka informācija par turpmāko sacensību norisi, par to tiks informēts.

Kā zināms, Saulkrastu Jūras parkā gaidāmajās sacensībās no 15. līdz 17.jūlijam startēs rekordliels dalībnieku skaits - 42 dueti no piecām valstīm.

Šosezon Samoilovs/Šmēdiņš pagaidām piedalījušies piecos turnīros. Šīs sezonas ievadā viņi izcīnīja devīto vietu "Open" kategorijas sacensībās Šveices pilsētā Lucernā, turpinājumā viņi guva trešo vietu "Satellite" sacensībās Jūrmalā, bet pēcāk vēl nospēlēja "Grand Slam" sacensībās Maskavā, kur arī nespēja tikt augstāk par dalītu devīto vietu. Tiesa, vēlāk Šmēdiņš iedzīvojās savainojumā, kas viņam liedza piedalīties arī pasaules čempionātā, kurā Samoilovs startēja kopā ar Mārtiņu Pļaviņu.

Pērn Samoilovs/Šmēdiņš bija vienīgie no Latvijas vadošajiem duetiem, kas nepiedalījās "Bigbank Saulkrastu kokteilī", un arī pirms sezonas šīs sacensības nebija viņu plānos. Tiesa, lai atgūtu spēļu praksi, šis pāris tomēr nolēma šīm sacensībām pieteikties.

"Bigbank Saulkrastu kokteilī" gatavojas startēt arī Mārtiņš Pļaviņš/Hermans Egleskalns, kā arī Ruslans Sorokins un Aleksandrs Solovejs, kuri nedēļās nogalē paziņoja par sadarbības pārtraukšanu. Līdz ar to Sorokins startēs kopā ar igauni Kristo Kollo, savukārt Solovejs spēlēs pārī ar Atvaru Vildi. Turnīrā piedalīsies arī pērnā gada čempioni Rihards Finsters/Edgars Točs.

"Bigbank Saulkrastu kokteiļa" organizatori īpašos uzaicinājumus jeb "Wild card" piešķīruši sacensību vairāk nekā 20 gadu vēsturē tālākajiem ciemiņiem no Austrālijas - Elisteram Linam/Tālim Švarcam, kā arī visu laiku vienam no slavenākajiem Igaunijas duetiem Kārelam Kaisam un Argo Arakam.

Saulkrastos spēlēs arī trīs Lietuvas dueti un Krievijas pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!