Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbola dueti Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš un Mārtiņš Pļaviņš/Haralds Regža piektdien guva uzvaras Polijas pilsētā Olštinā notiekošā "Grand Slam" sērijas posma pamatturnīra otrās kārtas mačos, savukārt vēlāk apakšgrupas spēli aizvadīs Rihards Finsters/Edgars Točs.

Ar sesto numuru izliktie Samoilovs un J.Šmēdiņš ar rezultātu 2-0 (21:17, 23:21) pārspēja grieķus Georgiju Kociliani un Niku Zupani, kuriem piešķirts 22.numurs.

Otrajā setā Latvijas duets izlaida pārsvaru un ar 16:19 nonāca iedzinējos, tomēr izskaņā izdevās spēlēt veiksmīgi un cīņu noslēgt ar uzvaru.

Jau ziņots, ka ceturtdien F apakšgrupas pirmajā mačā Samoilovs un J.Šmēdiņš ar 1-2 (25:23, 22:24, 17:19) ļoti saspringtā duelī piekāpās turnīra 27.numuram Jaroslavam Koškarevam un Ruslanam Bikanovam no Krievijas.

Apakšgrupas noslēdzošajā mačā piektdien vēlāk Latvijas duets tiksies ar turnīra 11.numuru Aleksu Ranjēri un Adrianu Karambulu no Itālijas.

Pēc divām spēlēm F apakšgrupas kopvērtējumā līderi divām uzvarām ir Ranjēri/Karambula, Samoilovam/J.Šmēdiņam un Krievijas pārim ir pa vienai uzvarai, bet Grieķijas duetam ir divi zaudējumi.

Turnīrā ar 16.numuru izliktie Pļaviņš/Regža piektdien ar 2-0 (21-17, 21:17) pārspēja spāņus Fransisko Tomasu un Sēsaru Menendesu Ortego, kuriem ticis 32.numurs.

Apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē Pļaviņš/Regža piektdien vēlāk tiksies sacensību galvenajiem favorītiem poļiem Bartošu Losjaku un Pjotru Kantoru.

Jau ziņots, ka Pļaviņš/Regža A apakšgrupas pirmajā spēlē ceturtdien ar 0-2 (16:21, 11:21) pārliecinoši piekāpās Kanādas duetam Semam Pedlovam un Grandam O'Gormenam, kuriem piešķirts 17.numurs.

Pēc divām spēlēm A apakšgrupas kopvērtējumā līderi ar divām uzvarām ir kanādieši, poļiem un Latvijas duetam ir pa vienai uzvarai, bet spāņi piedzīvojuši divus zaudējumus.

Tikmēr trešo neveiksmi trīs spēlēs piedzīvojuši ar 29.numuru izliktie Finsters un Točs, kuri ar 1-2 (16:21, 21:18, 12:15) piekāpās Polijas pārstāvjiem Macejam Kosjakam un Macejam Rudolam, kuriem ir 20.numurs.

Ar trim zaudējumiem tikpat mačos šis Latvijas pāris D apakšgrupā palika pēdējais starp četriem duetiem un pamatturnīru noslēdza dalītā 25.vietā.

Finsters un Točs ceturtdien pirmajā mačā ar 0-2 (15:21, 17:21) pārliecinoši piekāpās spāņiem Pavlo Erreram un Adrianam Gaviram, kuri izlikti ar ceturto numuru, bet pēc tam ar 1-2 (19:21, 21:17, 12:15 zaudēja sacensību 13.numuram Oļegam Stojanovskim un Artjomam Jarzutkinam no Krievijas.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Finsters un Točs pamatsacensībās piedalās pēc veiksmīgi pārvarēta kvalifikācijas turnīra, kamēr šī barjera bija par augstu Aleksandram Solovejam un Tomam Šmēdiņam.

Dāmu turnīru dalītā 25.vietā ceturtdien noslēdza latvietes Marta Ozoliņa un Alise Lece, kuras trīs pamatsacensību spēlēs piedzīvoja trīs neveiksmes.

Pamatturnīrā vīru un dāmu konkurencē piedalās pa 32 dueti, būdami sadalīti astoņās apakšgrupās, pa četriem pāriem katrā. Pēcāk grupu labākās komandas izslēgšanas turnīru sāks no otrās kārtas, bet otro un trešo vietu ieguvēji cīnīsies pirmajā kārtā.

Pagājušās nedēļas nogalē noslēdzās pusotru gadu ilgā olimpiskā kvalifikācijas ranga uzskaite Riodežaneiro Olimpiādei. Tajā sesto vietu ieņēma Samoilovs un J.Šmēdiņš, kuri līdz ar to olimpiskajā apakšgrupu izlozē būs izlikti pirmajā grozā.

Latvijas vīru dueti saglabā cerības uz otras ceļazīmes iegūšanu Kontinentālajā kausā, kur Eiropas fināls jau nākamajā nedēļā tiks izspēlēts Norvēģijā. Tajā nedrīkstēs startēt Samoilovs un T.Šmēdiņš, bet piedalīsies Pļaviņš un Regža, kā arī Točs un Finsters. Piecas komandas olimpiskajām spēlēm kvalificēsies kā Kontinentālā kausa uzvarētājas no katra kontinenta, bet divas vietas neilgi pirms olimpiskajām spēlēm sadalīs otro un trešo vietu ieguvēji Kontinentālajā kausā.

Kontinentālā kausa pasaules atlases fināls vēl pāris nedēļas vēlāk tiks aizvadīts Sočos.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!