Foto: AP/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa izcīņā futbolā ceturtdaļfinālā pirmdien iekļuva Francijas izlase, kas Brazīlijas galvaspilsētā Braziljā tikai spēles izskaņā salauza Nigērijas pretestību un uzvarēja ar 2:0 (0:0).

Tagad ceturtdaļfinālā Francija tiksies ar Vāciju vai Alžīriju.

Abas komandas ļoti aktīvi, lielā tempā aizvadīja visu maču. Ja pirmajā puslaikā un otrā puslaika sākumā daudz tuvāk vārtu guvumam bija Nigērija, tad turpinājumā Francija "nospieda" pretiniekus. Francūžu ilglaicīgie uzbrukumi ar vārtu guvumu pirmo reizi noslēdzās 79.minūtē, kad mačā vienīgo kļūdu pieļāva teicami spēlējušais Nigērijas vārtsargs Vincents Enjama. Pēc francūžu stūra sitiena Enjama izgājienā nospēlēja nedroši, bumba tālāk atleca pie Pola Pogbā, kurš uzreiz ar galvu raidīja to tukšos vārtos.

$d_id=104; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Francijas pārsvars pieauga vēl arī mača izskaņā, kad Nigērijai vajadzētu mesties atspēlēties. Jau kompensācijas laikā pēc stūra sitiena izspēles francūži piespēlēja bumbu gar vārtiem, kur divcīņā ar Antuānu Griezmanu bumba trāpīja pa Nigērijas kapteiņa Džozefa Jobo kāju un ielidoja vārtos.


Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!