Foto: AP/Scanpix
2014.gada Pasaules kausa finālturnīrs piektdien turpinājās ar 2010.gada Pasaules kausa fināla atkārtojumu - Spānija pret Nīderlandi, kuras cīnās B grupā.

Abu grupas favorītu duelis noslēdzās diezgan negaidīti - Nīderlande revanšējās Spānijai par četrus gadus senu zaudējumu un uzvarēja ar 5:1 (1:1).

Pēc diezgan vienmuļi aizvadītām pirmām 15 minūtēm neviens nevarēja prognozēt, ka spēle beigsies tik negaidīti. Spēles 26.minūtē Nīderlandes soda laukumā holandieši nogāza Djegu Koštu, un Ksavi Alonso precīzi realizēja "pendeli". Spāņiem bija labas iespējas dubultot savu pārsvaru, taču to neizmantoja. Savukārt Nīderlande puslaika uzskaņā izmantoja vienu no savam retajām iespējām: izcilu Daleja Blinda piespēli no laukuma vidus vēl izcilāk ar sitienu ar galvu "līdaciņā" noslēdza Robins van Pērsijs.

$d_id=6; include '/www/htdocs/sport/includes/projects/FIFAWorldCup2014/fifa2014star.inc' ?>

Šķiet, ka van Pērsija skaisti gūtie vārtie šokēja spāņus, kuri bija pavisam neatpazīstami otrajā puslaikā. Nīderlande kontrolēja spēles gaitu un praktiski katru izdevību spēja pārvērst vārtu guvumā. Nīderlande mača izskaņā varēja gūt vēl vairāk vārtus, tomēr šoreiz izcili nospēlēja spāņu vārtsargs Ikers Kasiljass, kurš tādējādi glāba trofejas glabātājus no vēl lielāka pazemojuma. Otrajā puslaikā ar diviem vārtu guvumiem izcēlās aktīvi spēlējušais Arjens Robens, bet pa vieniem vārtiem guva van Pērsijs un aizsargs Stefans de Vrijs.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!