Foto: RIA Novosti/Scanpix

Japāņu tiesnesis Juiči Nišimura 11 metru soda sitienu Pasaules kausa izcīņas futbolā atklāšanas mačā nepiešķīra nepamatoti, jo Horvātijas izlases spēlētājs Dežans Lovrens veica kontaktu ar konkurentu, pavēstījusi Starptautiskā Futbola federāciju asociācija (FIFA).

Kā ziņots, ceturtdien A grupas pirmajā mačā Horvātijas izlase ar rezultātu 1:3 piekāpās Brazīlijai. Uzvaras vārtus Neimars guva, kad pēc Lovrena un brazīlieša Freda sadursmes Nišimura uz Horvātijas vārtiem nozīmēja 11 metru soda sitienu.

"Viņam bija ļoti laba pozīcija," par tiesnesi piektdien izteicies FIFA tiesnešu vadītājs Masīmo Busaka, rādot fotogrāfiju, kurā ļoti labi redzams, ka Lovrena rokas saskārušās ar Fredu. "Kad viņš redz, ka rokas kaut ko dara, viņš pieņem lēmumu. Ja tu spēlē ar rokām, dod atļauju tiesnesim piešķirt sodu."

Busaka neprognozēja, vai Nišimuram vēl tiks uzticēts šajā turnīrā pārraudzīt kādu spēli. "Mēs vēl neesam veikuši analīzi. Nepieciešams izanalizēt visas 90 minūtes, nevis tikai vienu lēmumu."

Tāpat Busaka noliedza, ka tiesneši varētu īpaši saudzēt sacensību saimnieci Brazīliju, jo soģiem nav laika par to domāt.

"Lēmumu nepieciešams pieņemt mazāk nekā sekundes laikā. Ir komanda A un komanda B, nevis Brazīlija. Nav laika par to domāt," uzsvēra tiesnešu galva.

A grupas pirmās kārtas otrajā spēlē piektdien savā starpā spēkojas arī Kamerūnas un Meksikas valstsvienības.

Sacensības 12 Brazīlijas pilsētās un stadionos ilgs līdz 13.jūlijam. Izslēgšanas turnīrs startēs 28.jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!