Foto: AP/Scanpix
Nīderlandes futbola izlases pussargs Arjens Robens pēc valstsvienības iekļūšanas Pasaules kausa ceturtdaļfinālā žurnālistiem atzinies, ka astotdaļfināla spēlē pret Meksiku tēlojis kritienu, taču ne izšķirošajā brīdī.

Nīderlandes izlase spēlē pret Meksiku līdz pat 88.minūtei zaudēja ar 0:1, bet tad guva divus vārtus un iekļuva ceturtdaļfinālā. Izšķirošos vārtus, realizējot 11 metru soda sitienu, guva Klāss Jans Huntelārs, bet pārkāpums bija fiksēts tieši pret Robenu.

"Man jāatvainojas. Spēles beigās bija "pendele", bet pirmajā puslaikā no manas puses bija apzināta krišana. Man tā nevajadzēja darīt," atklāti Nīderlandes žurnālistiem teica Robens.

Savādākās domās pēc spēles bija Meksikas futbolists Rafaels Markess, kuram tiesneši fiksēja pārkāpumu pret Robenu. "Ticu, ka tur nebija pārkāpums. Sajutu, ka pieskaros zemei, bet ne viņam. Varbūt viņš trāpīja man."

"10 reizes pret viņu tika pārkāpti noteikumi, bet piecos no tiem viņš pats nokrita, un tas nav godīgi," piebilst meksikāņu kapteinis. "Tas ir jāmaina. Diemžēl, šajā Pasaules kausā mēs no tā [pretinieku tēlošanas] cietām ne vienu reizi vien, bet es nemeklēju attaisnojumu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!