Foto: AFP/Scanpix/LETA
Krievijas futbola izlases treneris Staņislavs Čerčesovs ir gandarīts par komandas sniegumu pirmajās divās mājas Pasaules kausa izcīņas finālturnīra spēlēs, kurās tika gūtas divas uzvaras.

Krievijas futbola izlases treneris Staņislavs Čerčesovs ir gandarīts par komandas sniegumu pirmajās divās mājas Pasaules kausa izcīņas finālturnīra spēlēs, kurās tika gūtas divas uzvaras.

Kā ziņojām, otrdien Krievijas izlase ar 3:1 (0:0) pārspēja arī Ēģiptes valstsvienību.

"Mūsu leksikonā vārda "problēmas" nav," žurnālistiem pēc spēles teica Čerčesovs. "Mēs jau sen esam izvēlējušies savu spēli, un lieliski zinām, kurp virzāmies. Uz spēlēm ar komandām, kas bija mūsu pēdējie pretinieki, jābūt labi sagatavotiem. Mēs izanalizējām Konfederāciju kausu, ņēmām vērā tās lietas, kas mums neļāva parādīt labāku sniegumu. Priecājos, ka mums tagad ir divas uzvaras un mēs sniedzam prieku līdzjutējiem. Problēmu mums nav, nav bijis un nebūs."

"Mēs esam izpētījuši savus pretiniekus," norāda treneris. "Pēc idejas, kāpēc pret lieliem aizsargiem jāspēlē lielam uzbrucējam? Ja Smolovs būtu guvis vārtus pirmajā spēlē, otrajā jebkurā gadījumā dotu priekšroku Dzjubam. Taktiskajā plānā viņš mums bija vairāk piemērots, turklāt ir labā formā."

"Kas attiecas uz to, kurš ir pamatsastāva spēlētājs bet kurš rezervists, tāda dalījuma mums nav," pastāstīja Čerčesovs. "Jūs visi redzējāt, cik dzīvs mums ir soliņš, kā visi viens otru atbalsta. Divas uzvaras nav nejaušība. Dzagojevs vairs nav ar mums, Žirkovs ir zem lielas jautājuma zīmes. Nedod Dievs, Golovins būtu saņēmis kartīti. Vajag lai visi 23 futbolisti ir gatavi. Ne pret vienu man jautājumu nav. Tagad vajag atjaunoties, sadziedēt savainojumus un gatavoties nākamajai spēlei."

Statistika liecina, ka Staņislavs Cerčesovs ir otrs PSRS/Krievijas izlases treneris, kurš Pasaules kausa turnīru iesācis ar divām uzvarām. Pirms viņa to iespēja tikai Nikolajs Morozovs, kura vadībā PSRS izlase 1966. gada turnīrā pirmajās divās spēlēs pieveica Koreju un Itāliju. Vēl Čerčesovs labojis sava priekšgājēja Valērija Lobanovska rekordu – septiņi vārti divās spēlēs un viens ielaists "gols". Šajā Pasaules kausā Krievijas izlase divās spēlēs guva astoņus vārtus un ielaida vienus.

Krievijas futbola izlases vadību Čerčesovs pārņēma 2016. gada augustā, un viņa, noteiktais uzdevums 2018. gada Pasaules kausā ir komandas aizvešana līdz pusfinālam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!