Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas kluba Rīgas "Dinamo" spēlētāji mačā pret Omskas "Avangard" pirmajā trešdaļā laukumā darbojušies ļoti neglīti, tomēr par otro un trešo trešdaļu viņiem nekas nav pārmetams, uzskata rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" šī gada pēdējās izbraukuma sērijas spēlē svētdien ar rezultātu 2:5 (0:2, 1:1, 1:2) zaudēja Omskas komandai "Avangard", pārtraucot kluba rekordgaro uzvaru sēriju. Rīdzinieki iepriekš bija izcīnījuši uzvaras astoņās spēlēs pēc kārtas, kas ir kluba rekords, turklāt 14 mačos pēc kārtas vienība bija tikusi pie vismaz viena punkta.

"Pirmajā trešdaļā spēlējam nekrietni. Stāvējām un skatījāmies, kā spēlē pretinieks. Ielaidām divus vārtus, lai arī mums pašiem bija iespējas gūt vismaz vienus vārtus," Ābola teikto citē Krievijas mediji. "Otro trešdaļu sākām labāk un aktīvāk. Guvām vārtus un nebijām tālu no rezultāta izlīdzināšanas. Tomēr mūs pievīla pašu kļūdas. Tas pats notika arī trešajā trešdaļā."

"Beigās centāmies kaut ko glābt ar spēli sešatā pret pieciem, taču tas nesanāca," piebilst treneris. "Kopumā par otro un trešo trešdaļu nevaru teikt neko sliktu, bet pirmā bija ļoti neglīta."

"Protams, žēl, ka pārtraucām uzvaru sēriju. Mēs slikti sākām spēli un nebijām gatavi cīnīties līdz galam. To parādīja jau pirmā trešdaļā. Mēs apzināmies, kāpēc zaudējām," Krievijas medijiem izteicies "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš. "Šoreiz neko nespējām izdarīt."

"Nebijām gatavi spēles sākumam. Pretinieks iznāca laukumā fiziski gatavāks, sāka spēli aktīvi. Otrajā trešdaļā it kā saņēmāmies, bet punktus izcīnīt neizdevās," Rīgas klubs citē aizsargu Jēkabu Rēdlihu, kurš šajā mačā piedzīvoja savu atgriešanos komandā. "Tas ir hokejs - neiemet tu, iemetīs tev. Savi momenti ir jārealizē. Arī iemetienos mums šodien neveicās. Tas viss ir saistīts. Mēs neesam mentāli gatavi. Iespējams, tas ir iespaids no tā, kas notiek mājās. Ir grūti savākties, neesi spēlē par visiem 100 procentiem. Mēs arī pārdzīvojam un jūtam līdzi. Tas, protams, nav attaisnojums."

Šo maču ievadīja klusuma brīdis, kas veltīts Zolitūdes traģēdijā cietušajiem.

"Mēs cenšamies to nolikt malā, bet tas, protams, ir nepiespējami. Visi par to runā, šis traģiskais notikums tiek apspriests. Tas ir vienkārši ārprāts, kas notiek," piebilst aizsargs. "Tāds nu mums tas darbs ir - mēs nevaram paņemt trīs dienu pauzi. Mums ir maksimāli jāgatavojas uz katru nākamo spēli."

Sērijas turpinājumā rīdzinieki sacentīsies ar Hantimansijskas "Jugra" un Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandām.

Pašlaik Rīgas klubs ar izcīnītiem 57 punktiem 29 spēlēs ieņem stabilu Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, par četriem punktiem atpaliekot no otrajā vietā esošās līgas čempionvienības Maskavas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!