Foto: F64
Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā pret Habarovskas "Amur" pielaidusi par vienu kļūdu vairāk nekā pretinieki, tāpēc nācās piedzīvot zaudējumu, pēc spēles atzina rīdzinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns.

Rīgas "Dinamo" ceturtdien savā laukumā ar 3:4 (1:2, 0:0, 2:2) piekāpās "Amur" vienībai, ciešot ceturto zaudējumu pēc kārtas. Latvijas komandas rindās divus vārtus iemeta Miķelis Rēdlihs, kamēr vienreiz izcēlās somu aizsargs Ansi Salmela.

"Ne tik sen spēlējām ar "Amur", bet abi šie mači bija smagi. Pretinieks ir ļoti mērķtiecīgs un cīnās par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā. Habarovskas komandas hokejisti pa visu laukumu spēlē blīvi," pēc mača preses konferencē teica Ankipāns. "Šādās spēlēs daudz izšķir kļūdas - šodien pieļāvām par vienu vairāk nekā pretinieki. Jāapsveic viņi ar pelnītu uzvaru."

Rīgas "Dinamo" ceturtdienas mačs bija pirmais pēc nedēļu ilga pārtraukuma, kas bija saistīts ar KHL Zvaigžņu spēli, kurā Bobrova divīzijas komandas sastāvā piedalījās arī rīdzinieku kapteinis Miks Indrašis.

"Pēc lielā pārtraukuma gaidījām uzvaru. Nepatīk, ka ielaižam pārāk vieglus vārtus. Pirms tam bijām citā līmenī, spēlējām blīvi aizsardzībā, bet tagad parādījās robi. Gribam aizvadīt labu sezonas nogali," uzsvēra Ankipāns.

Jau sestdien Rīgas "Dinamo" komanda Rīgas domes Sporta kompleksa hokeja laukumā zem klases debess tiksies ar Minskas "Dinamo", mačam sākoties jau plkst.13.

"Gatavojoties ziemas klasikas spēlei, rītdien pusdienlaikā aizvadīsim arī treniņu uz āra laukuma," komandas plānus atklāja tās galvenais treneris.

Tikmēr "Amurs" galvenais treneris Andrejs Maremjanovs pēc izcīnītās uzvaras uzslavēja rīdzinieku pašatdevi.

"Pretiniekiem bija laba atdeve, komandā ir jauni un pieredzējuši spēlētāji. Gatavojāmies smagam mačam. Daudz kas arī nesanāca, tomēr esam priecīgi, ka tikām pie trim punktiem," apmierināts bija speciālists.

Rīdzinieki ar "Amur" hokejistiem tikās 21.decembrī, kad Habarovskā cieta neveiksmi ar 1:3.

Rīgas "Dinamo" ar 43 punktiem 49 spēlēs ieņem stabilu pēdējo vietu starp 13 Rietumu konferences komandām un līdz sezonas beigām vienībai atlikušas vairs tikai septiņas spēles. Priekšpēdējā pozīcijā esošā Bratislavas "Slovan" rīdziniekus apsteidz par deviņiem punktiem. Tāpat Latvijas komanda ir pēdējā visā līgā, no priekšpēdējā pozīcijā esošās "Jugra" atpaliekot trīs punktus.

Savukārt "Amur" ar 78 punktiem 50 mačos ir Austrumu konferences devītajā vietā, no izslēgšanas turnīra zonas atpaliekot tikai vienu punktu.

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar februārī gaidāmajām Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!