Foto: F64

Latvijas aizsargs Artūrs Kulda nav pārstājis domāt par Nacionālo hokeja līgu (NHL) un vēlas tur kādreiz atgriezties, pats sportists atzina portālam "business-gazeta.ru".

"Par spēlēšanu NHL neesmu beidzis domāt. Uzskatu, ka vēl ir ko pierādīt," skaidroja Kulda, kuram vēl vismaz gadu ir līgums ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Ufas "Salavat Julajev".

2012./13.gada sezonu Kulda pavadīja KHL vienībā Novosibirskas "Sibirj", bet pēc tās noslēguma pievienojās Vinipegas "Jets". Tiesa, latvietis laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm, turklāt Vinipegas komanda nekvalificējās NHL izslēgšanas spēlēm, jo Austrumu konferencē ierindojās devītajā vietā.

Arī 2011./12.gada sezonā Kulda pārstāvēja "Jets", aizvadot deviņas spēles, taču ar rezultativitāti neizceļoties.

"Uz Vinipegas komandu mani izsauca tikai tad, kad kāds no hokejistiem savainojās. Taču, tiklīdz visiem ar veselību bija kārtībā, tiku aizsūtīts atpakaļ uz Amerikas Hokeja līgu (AHL)," minēja Latvijas hokejists.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Kuldu Atlantas "Thrashers" komanda (tagadējā "Jets") jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās septītajā kārtā ar kopējo 200.numuru.

Kā zināms, Kulda šogad nepalīdzēja Latvijas izlasei Čehijā notikušajā pasaules čempionātā, jo bija problēmas ar veselību.

"Problēmas ar veselību bija visas sezonas gaitā, taču mačus neizlaidu," stāstīja hokejists. "Pēc sezonas beigām veicu operāciju. Tā bija nepieciešama, lai vismaz nākamais gads aizritētu mierīgi."

"Pēc pasaules čempionāta operāciju nevarēja veikt, jo rehabilitācijas process ir pailgs un es nespētu atlabt līdz nākamās sezonas sākumam," pauda Kulda, norādot, ka pašlaik vairāk trenējas zālē, bet uz ledus plāno atgriezties augustā.

KHL regulārā čempionāta 45 mačos 26 gadus vecais aizsargs guva četrus vārtus un veica piecas rezultatīvas piespēles, iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -9, bet piecos Gagarina kausa mačos hokejists ar rezultativitāti neizcēlās un iekrāja neitrālu lietderības koeficientu 0.

"Salavat Julajev" aizvadītajā regulārajā sezonā 60 mačos iekrāja 86 punktus, bet Gagarina kausa izcīņā izstājās jau pirmajā kārtā, ar 1-4 piekāpjoties Magņitogorskas "Metallurg" vienībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!