Foto: LETA

Ar rezultatīvu piespēli Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēlē trešdien izcēlās latviešu aizsargs Oskars Bārtulis, bet viņa pārstāvētā Doņeckas "Donbass" komanda no Ukrainas savā laukumā ar 5:1 (3:1, 1:0, 1:0) uzvarēja Habarovskas vienību "Amur".

Bārtulis ar rezultatīvu piespēli piedalījās komandas otrajos gūtajos vārtos, kad pirmās trešdaļas vidū 2:1 vairākumā panāca soms Peteri Virtanens. Latvietis veica metienu pa vārtiem, bet Virtanens bija pirmais pie vārtsarga atsistās ripas.

Aizsargs darbojās savas komandas trešajā maiņā, uz ledus pavadot 18 minūtes un 50 sekundes. Viņa kontā viens metiens pa vārtiem.

Šīs sezonas 22 spēlēs Bārtulis guvis vienus vārtus un veicis četras rezultatīvas piespēles.

Doņeckas klubam šī bija trešā uzvara pēdējās četrās spēlēs.

Kā ziņots, citā mačā Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā vienība Ufas "Salavat Julajev" trešdien ar rezultātu 1:2 (0:0, 0:0, 1:0, 0:0, 0:1) izbraukumā pēcspēles metienu sērijā piekāpās Omskas "Avangard" spēlētājiem.

Kulda darbojās "Salavat Jualejv" otrajā aizsargu pārī, kopumā laukumā pavadot 25 minūtes un 58 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks starp abu komandu hokejistiem. Šajā mačā Latvijas spēlētājs ar rezultativitāti neizcēlās, taču tika pie sešām soda minūtēm, turklāt divas no tām nopelnīja papildlaikā. Kuldas rēķinā arī divi neprecīzi metieni pa pretinieku vārtiem.

Tieši Ufas komanda atklāja mača rezultātu, kad spēles 45.minūtē izcēlās Anti Pilstrēms, taču šosezon ne pārāk veiksmīgi spēlējošais "Avangard" klubs pēc nedaudz vairāk kā četrām minūtēm prata rast atbildi, jo rezultātu izlīdzināja Aleksandrs Popovs.

Pamatlaika turpinājumā un pagarinājumā rezultāts vairs nemainījās, bet uzvaras "bullīti" mājiniekiem realizēja Dmitrijs Sjomins.

Ufas klubam šis bija tikai otrais zaudējums pēdējo astoņu maču laikā.

Citviet četru uzvaru sēriju pārtrauca Latvijas izlases uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā KHL vicečempione Čeļabinskas "Traktor", kas izbraukumā ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) piekāpās Jekaterinburgas "Avtomobilist" hokejistiem.

Dārziņš, kurš iepriekš bija iekļauts vienības savainoto spēlētāju sarakstā, izlaida piekto maču pēc kārtas.

"Salavat Julajev" KHL Austrumu konferences kopvērtējumā ar 43 punktiem 22 spēlēs saglabājusi trešo vietu, bet "Traktor" ar 28 punktiem 21 mačā atrodas devītajā pozīcijā.

Tikmēr Rietumos "Donbass" ar 37 punktiem 22 cīņās ir ceturtie, par pieciem punktiem atpaliekot no trešajā vietā esošā Latvijas kluba Rīgas "Dinamo".


    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!