Foto: F64
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Kazaņas "Ak Bars" latviešu uzbrucējs Lauris Dārziņš ir priecīgs par gūtajiem uzvaras vārtiem Gagarina kausa izcīņas mačā, tomēr svarīgākais ir komandas panākums.

Atgādinām, ka Dārziņš otrdien Gagarina kausa pirmās kārtas ceturtajā mačā pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik" otrajā pagarinājumā guva "Ak Bars" uzvaras vārtus, palīdzot savai vienībai iekļūt turnīra nākamajā posmā.

"Tie nav mani pirmie vārti pagarinājumos, jo tos guvu arī Rīgas "Dinamo" sastāvā. Taču tas nav galvenais. Svarīgi, ka visa komanda spēlēja labi," pēc mača intervijā "rsport.ru" sacīja Dārziņš. "Vārtus gūt ir patīkami, bet galvenais, ka "Ak Bars" ir nākamajā kārtā."

Latviešu uzbrucējs slavēja savu maiņas partneri Kirilu Petrovu, kurš palīdzēja Dārziņam izraut Kazaņas komandas uzvaru.

"Visu spēli viņš labi pieturēja ripu un devās uz vārtiem. Es vairākkārt atbrīvojos no aizsarga, bet ripa pie manis nenonāca. Tad izdomāju rīkoties citādāk, Petrovs izdarīja metienu, un es veiksmīgi nocīnījos par atlēkušo ripu," gūto vārtu situāciju atstāstīja uzbrucējs.

"Vārtu guvumi palīdzēt atvērties, bet pat tad, kad neiemet vienmēr jāpalīdz komandai spēlēt pēc trenera uzstādījumiem," turpināja Dārziņš. "Dažreiz sanāk iemest, dažreiz nesanāk. Ir patīkami, kad komandā visiem pietiek meistarības, lai gūtu vārtus. Tiem, kam nevedas spēle uzbrukumā, ir cītīgāk jāstrādā aizsardzībā."

Dārziņš šīs sezonas četrās Gagarina kausa spēlēs ir guvis trīs vārtus.

"Ak Bars" komandas pretinieki nākamajā kārtā būs Omskas "Avangard" un Novosibirskas "Sibirj" pāra uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!