Foto: stock.xchng
Katram Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam pirms gaidāmās sezonas jaunajai Vladivostokas vienībai, kas tiks dibināta drīzumā, būs jāatdod pa vienam spēlētājam, atklājis bijušais līgas direktoru padomes priekšsēdētājs Vjačeslavs Fetisovs.

"Tā sauktajā paplašināšanās draftā, kāds agrāk izmantots arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL), katra komanda aizsargās 15 savus spēlētājus, bet visus pārējos varēs izvēlēties Vladivostokas klubs," intervijā aģentūrai "R-Sport" izteicies Fetisovs. "Visi KHL klubi atdos pa vienam spēlētājam."

Tāpat Fetisovs izteica neizpratni par iepriekš izskanējušo informāciju, ka par Vladivostokas vienības ģenerālmenedžeri kļūs savulaik izcilais krievu uzbrucējs Aleksandrs Mogiļnijs.

"Mogiļnijs? Nezinu, no kurienes tāda informācija," stāstīja Fetisovs. "Man ir daudz kas zināms, tomēr nesaprotu, no kurienes parādījās tāds vārds. Tāpēc nevaru neko komentēt."

Līdz šim Mogiļnijs darbojies kā KHL kluba Habarovskas "Amur" konsultants.

Fetisovs arī piebilda, ka joprojām Vladivostokas vienība nav garantējusi visu nepieciešamo naudu, kas ir galvenais nosacījums, bet skaidrībai jābūt tuvāko pāris dienu laikā.

Kā ziņots, laikraksts "Sport-Ekspress" jau apgalvo, ka Vladivostokas klubs drīzumā oficiāli pieteiksies dalībai KHL čempionātā. Visas nepieciešamās formalitātes esot nokārtotas, bet tā izredzes saņemt līgas vadības piekrišanu vērtējamas kā ļoti labas.

Pašlaik uz pievienošanos KHL nākamās sezonas kontekstā pretendē arī Itālijas klubs "Milan" un Horvātijas komanda Zagrebas "Medvescak".

Iepriekš dalībai turnīrā bija pieteicies arī Polijas klubs "Gdaņsk", kura infrastruktūra pilnībā atbildusi līgas prasībām, tomēr komandas vadība nav spējusi sniegt nepieciešamās finansiālās garantijas, tāpēc nākamajā sezonā vienība turnīrā nespēlēs. Ar jaunā poļu kluba veidošanu nodarbojas bijušais Latvijas futbola kluba "Skonto" direktors Antans Sakavicks.

Tikmēr Krievijas komanda Toljati "Lada" pašlaik neizrāda cerēto iniciatīvu atgriezties KHL.

Kad kļūs zināms, cik komandas nākamajā sezonā spēlēs KHL čempionātā, līgas vadība lems par izmaiņām turnīra izspēles kārtībā. Plānots, ka maijā vadība izvērtēs iespēju līdzšinējo divu konferenču vietā pāriet uz trīs konferenču sadalījumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!