Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) vadība atteikusies no obligātas gados jauno spēlētāju iekļaušanas komandu pieteikumā, informē līga.

Jaunajā reglamentā, kas paredzēts nākamajām trim sezonām, vairs nefigurē nepieciešamība iekļauties gados jauno spēlētāju limitā, kas iepriekš paredzēja vismaz divu noteikta dzimšanas gada spēlētāju pieteikšanu katram mačam. Tagad katra no līgas komandām bez ierobežojumiem katrai no turnīra spēlēm varēs pieteikt ne vairāk kā 20 spēlētāju, ieskaitot divus vārtsargus.

KHL ārzemju klubi pēc pašu iniciatīvas varēs spēlei pieteikt vēl divus papildu hokejistus. Vienam no tiem jābūt vecumā līdz 19 gadiem (ieskaitot), bet otram - vecumā līdz 20 gadiem (ieskaitot).

Arī KHL spēlējošie Krievijas klubi katrai spēlei varēs pieteikt divus papildu laukuma spēlētājus vecumā līdz attiecīgi 19 un 20 gadiem, taču šiem hokejistiem ir jābūt Krievijas pilsoņiem.

Tāpat norīkots, ka KHL spēlējošo ārzemju klubu pieteikumos sezonai jābūt vismaz septiņiem attiecīgās valsts pārstāvjiem, kurus gan iespējams aizstāt ar Krievijas hokejistiem. Šo septiņu vietējo spēlētāju limits darbosies divas sezonas, bet līdz ar 2016./17.gada sezonu šī latiņa tiks paaugstināta līdz desmit hokejistiem.

Komandu pieteikumā sezonai iespējams iekļaut ne vairāk kā 25 spēlētājus vecumā no 18 gadiem, bet 17 gadus vecus spēlētājus varēs pieteikt atsevišķi pēc padziļinātu medicīnisko pārbaužu veikšanas.

KHL spēlējošie Krievijas klubi sezonai var pieteikt ne vairāk kā piecus leģionārus, no kuriem vārtsargs var būt tikai viens.

Tāpat līga pārcēlusi galējo termiņu spēlētāju pāreju īstenošanai. No 15.janvāra tas pārcelts uz 25.decembri.

Jaunā KHL sezona startēs trešdien, bet Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" savu pirmo spēli aizvadīs sestdien, uzņemot Baltkrievijas pārstāvjus Minskas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!