Foto: RIA Novosti/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) zvaigzne Daniss Zaripovs ir ļoti pārsteigts par to, ka viņa organismā atrastas aizliegtās vielas, kuru dēļ viņam piespriesta diskvalifikācija līdz 2019. gadam.

36 gadus vecajam Zaripovam, kurš aizvadītajā sezonā pārstāvēja Magņitogorskas "Metallurg" vienību, bet šajā starpsezonā atgriezās Kazaņas "Ak Bars" vienībā, diskvalifikācija piespriesta par pseidoefedrīnam un hidrohlortiazīda lietošanu, turklāt dopings konstatēts gan A, gan B provē.

"Tas elements organismā var nokļūt no pārtikas piedevām. Mēs jau nezinām visu, ko mums pievieno ēdienos. Kāpēc šī viela nonāca pie manis? Pagaidām nevaru nevienu turēt aizdomās un apvainot. Tagad cenšos saprast – kas notiek? Pēc tam domāšu, ko darīt tālāk un kā to labot," izdevumam "Sovetskij sport" sacīja Zaripovs.

Viņš uzsvēra, ka ir simtprocentīgi pārliecināts, ka dopingu nav lietojis. "Tagad šis skandāls apskrējis visu pasauli, un cilvēkiem dopings asociējas ar stimulatoriem un anaboliskajiem līdzekļiem. Manī atrada diurētisko preperātu. Vēlētos, lai presei kāds mediķis pastāstītu, ka tas nav stimulators," viņš turpināja.

"Pagaidām nezinu, kas būs tālāk. Ja godīgi, šobrīd atrodos šoka stāvoklī. Priekšlaicīgi nekādus secinājums nevajadzētu veikt," sacīja Zaripovs, kurš jau apsver iespēju doties spēlēt uz Ziemeļameriku, kur diskvalifikācija nebūs spēkā. "Taču karjeru vēlos noslēgt Krievijā."

Zaripovs ir četrkārtējs KHL Gagarina kausa ieguvējs un trīskārtējs pasaules čempions ar Krievijas valstsvienību. KHL čempionātā viņš aizvadījis 476 spēles, kurās guvis 199 vārtus un izdarījis 252 rezultatīvas piespēles. Savukārt Gagarina kausa izcīņā viņa kontā 127 spēles, 55 vārti un 59 rezultatīvas piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!