Foto: F64

Latvijas hokejists Artūrs Kulda un Helsinku "Jokerit" piektdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionāta spēlē savās mājās pēcspēles metienu sērijā ar 3:2 (1:1, 1:1, 0:0, 0:0, 1:0) uzvarēja līgas līderi Maskavas CSKA.

"Jokerit" pamatlaikā divas reizes atspēlējās, bet uzvaru nodrošināja "bullīšu" sērijā, kurā vienīgo precīzo metienu izpildīja Sakari Salminens, palīdzot komandai tikt pie otrās uzvaras pēc kārtas. Tikmēr CSKA piedzīvoja otro neveiksmi pēc kārtas un tikai trešo šajā sezonā.

Rezultātu jau cīņas 53.sekundē atklāja viesi, kad precīzi meta Aleksandrs Popovs, taču līdz pārtraukumam Pēters Regins atjaunoja neizšķirtu. Līdzīgi rezultāts mainījās arī otrajā trešdaļā, jo Igors Ožiganovs vairākumā panāca 2:1 CSKA labā, bet Mika Niemi atkal atjaunoja neizšķirtu.

Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, kamēr pēcspēles metienos "Jokerit" vārtsargs Raiens Zapolskis uzvarēja visos trīs dueļos, kamēr CSKA ripu ķērāju Iļju Sorokinu pārspēja Salminens.

Kulda pie rezultativitātes punktiem netika, spēlējot 19 minūtes un 15 sekundes, divas reizes metot pa vārtiem un izdarot divus spēka paņēmienus.

Šosezon Latvijas izlases aizsargs KHL čempionātā deviņos mačos ir atzīmējies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Tikmēr citā mačā Gagarina kausa īpašniece Magņitogorskas "Metallurg" savās mājās ar 6:1 (1:1, 4:0, 1:0) sagrāva Zagrebas "Medveščak". Uzvarētājiem Jans Kovāržs un Deniss Kazionovs guva pa vieniem vārtiem un vienai rezultatīvai piespēlei.

Ļoti rezultatīva spēle tika aizvadīta Sanktpēterburgā, kur vietējā SKA ar 9:4 (4:1, 3:0, 2:3) sagrāva Hantimansijskas "Jugra" komandu.

SKA vienībā, kuru šobrīd trenē Pjotrs Vorobjovs, jo galvenais treneris Oļegs Znaroks un viņa palīgs Harijs Vītoliņš ar Krievijas izlasi atrodas Pasaules kausa izcīņā Ziemeļamerikā, pa diviem vārtiem guva Iļja Kovaļčuks, Sergejs Širokovs un Aleksandrs Barabanovs.

Savukārt Jaroslavļas "Lokomotiv", kuras vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs, viesos ar 3:2 (0:2, 2:0, 1:0) uzvarēja "Soči" hokejistus.

"Lokomotiv" otrajā periodā atspēlēja divas ripas, bet uzvaras vārtus guva septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām, kad precīzs bija Pāvels Kraskovskis.

CSKA joprojām ir visas līgas un Rietumu konferences līdere ar 31 punktu 13 spēlēs, bet ar 27 punktiem 12 spēlēs seko Sanktpēterburgas SKA. Tikmēr Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 25 punktiem 12 spēlēs ir trešā, bet tikpat punktu 13 mačos ir "Lokomotiv" rēķinā, bet Maskavas "Dinamo", kurā spēlē Mārtiņš Karsums, ar 21 punktu ieņem septīto vietu Rietumu konferencē.

Tikmēr "Jokerit" piektdien izcīnītais panākums ļauj ar 18 punktiem 11 mačos ieņemt astoto vietu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar sešiem punktiem 11 cīņās ir pēdējā starp 14 komandām konferencē, kā arī ieņem pēdējo vietu visā līgā, kurā spēlē 29 vienības.

Tikmēr Austrumu konferencē līdere ar 26 punktiem 12 spēlēs ir Omskas "Avangard", kamēr Magņitogorskas "Metallurg" ir četri punkti mazāk. Savukārt Toljati "Lada", kurā spēlē Edgars Masaļskis un Kristaps Sotnieks, bet trenē Artis Ābols, kā arī Oskars Bārtulis un Vladivostokas "Admiral" ar 14 punktiem ieņem attiecīgi desmito un 11.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!