Foto: LETA

Rīgas "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Koltons Gilīss pēc Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta spēles pret Omskas "Avangard" atzina, ka mačs sanācis saturīgs, taču kluba vadība no komandas pieprasa punktus.

Kā ziņojām, Rīgas "Dinamo" līdzvērtīgā spēlē piekāpās Austrumu konferences līderiem ar 1:2.

"Jau ir vairākas spēles šosezon, kurās bijām pelnījuši ko vairāk," "Dinamo" mājas lapā citēts Gilīss. "Šovakar spēlējām pret ļoti labu komandu. No mača ir jāpaņem labais – aizvadījām ļoti saturīgu spēli, veidojām momentus, kontrolējām ripu. No [kluba] vadības ir spiediens, lai mēs beidzot gūtu punktus, un tas, protams, ir saprotams. Mēs cenšamies iet uz priekšu. Ir elementi, kuri ir uzlabojušies, bet vēl nav uzvaru, kas ir pats svarīgākais."

Gilīss bija vienīgo rīdzinieku vārtu autors, un nebija tālu līdz otra vārtu guvuma. "Guvu vārtus un bija iespēja izcelties atkārtoti. Nedaudz viņam ["Avangard" vārtssargam] paveicās. Jūtos slikti, jo komandas biedri atdeva lieliskas piespēles," atzīst uzbrucējs. "Žēl, ka neizdevās realizēt otru iespēju, tas, iespējams, būtu spēles pagrieziena punkts."

Statistika liecina, ka Rīgas "Dinamo" pa Omskas vārtiem meta 41 reizi, bet pretinieks Jāņa Kalniņa sargātos vārtus apdraudēja vien 16 reizes.

"Statistikas rādītājos šodien parādījā labu sniegumu, bet ne galvenajā – vārtu guvumos," nosaka Gilīss. "Pretinieks šodien aizstāvējās ļoti labi. Izdarījām ļoti daudz metienu, bet ceļš uz vārtiem bija slēgts. Tā ir lieta, pie kā mums vēl jāpiestrādā – pie uzbrukuma noslēguma fāzes. It kā jau visu darām pareizi – metam uz vārtiem, cīnāmies par ripām."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!