Foto: F64

Latvijas izlases aizsargi Artūrs Kulda un Kristaps Sotnieks otrdien nepiedalījās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačos, kuros viņu pārstāvētās komandas cieta zaudējumus.

Artūra Kuldas pārstāvētā Pekinas "Kuņluņ Red Star" viesos ar rezultātu 2:4 (2:2, 0:1, 0:1) zaudēja iepriekšējās sezonas čempionei Sanktpēterburgas SKA, kuru vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš.

Kulda, kurš iepriekšējā mačā guva vārtus, šoreiz nebija mača pieteikumā.

Latvijas aizsargs šosezon 40 spēlēs guvis divus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Tikmēr Sotnieka pārstāvētā Toljati "Lada" ar Arti Ābolu un Viktoru Ignatjevu pie stūres viesos ar rezultātu 1:5 (0:2, 1:2, 0:1) atzina Maskavas apgabala "Vitjaz" pārākumu.

Sotnieks 29.decembrī pēc ilgstošas traumas ārstēšanas atgriezās laukumā, taču pēc tam atkal nav spēlējis un nedevās ar komandu izbraukumā, kas noslēgsies ceturtdien. Pirms tam aizsargs nespēlēja divus ar pusi mēnešus.

Viņš šosezon 15 spēlēs guvis divus vārtus.

Vietu izslēgšanas turnīrā otrdien nodrošināja Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Jaroslavļas hokejisti viesos ar 3:1 (0:0, 1:1, 2:0) pārspēja Minskas "Dinamo".

Tikmēr trīs zaudējumu sēriju pārtrauca Helsinku "Jokerit", kas savā laukumā ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja Čeļabinskas "Traktor". Raiens Zapolskis "Jokerit" vārtos atvairīja visas 25 pretinieku mestās ripas.

Septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Maskavas CSKA, kas savu skatītāju priekšā ar rezultātu 4:3 (1:2, 1:0, 2:1) pārspēja Jekaterinburgas "Avtomobilist".

Pie otrās uzvaras pēc kārtas tika finansiālu problēmu māktā Vladivostokas "Admiral", kas savā laukumā ar 2:1 (0:1, 1:0, 1:0) pārspēja Hantimansijskas "Jugra". Tikmēr Habarovskas "Amur" mājās ar 3:1 (0:0, 1:0, 2:1) pārspēja Astanas "Baris".

Svētdien Astanā norisināsies KHL Zvaigžņu spēle, līdz ar to nedēļas nogalē mači netiks aizvadīti. Zvaigžņu spēlē piedalīsies arī Latvijas komandas Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miks Indrašis.

Rīdzinieki savu pēdējo maču pirms nedēļu ilgas pauzes aizvadīs trešdien, kad savā laukumā tiksies ar Austrumu konferences vadošo komandu Kazaņas "Ak Bars".

Rietumu konferences un visas līgas pārliecinoša līdere ar 123 punktiem 49 mačos ir SKA, kurai ar 115 punktiem seko Maskavas CSKA, kamēr trešā ar 92 punktiem ir "Jokerit".

Uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā un Pētera Skudras trenētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo" ar 79 punktiem ir piektā, bet Mārtiņa Karsuma pārstāvētā Maskavas "Dinamo" ar 72 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

Savukārt konferences un arī visas līgas pēdējā vietā ir Rīgas "Dinamo", kas tikusi pie 43 punktiem 47 mačos, no priekšpēdējā vietā esošās Bratislavas "Slovan" atpaliekot piecus punktus. Rīgas komanda pirmdien oficiāli zaudēja izredzes sasniegt šīs sezonas izslēgšanas turnīru.

Tikmēr Austrumu konferencē vadībā ar 88 punktiem ir Kazaņas "Ak Bars", kamēr otrā kā savas divīzijas līdere ar 80 punktiem ir Omskas "Avangard", bet 87 punkti ir Jekaterinburgas "Avtomobilist" komandai.

Aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" ar 76 punktiem atrodama sestajā pozīcijā, "Kuņluņ Red Star" vienība ar 58 punktiem ir 11.vietā, bet pēdējā, 14.pozīcijā, ar 45 punktiem atrodas Toljati "Lada".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!