Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Artūrs Kulda pirmdien atkal izcēlās ar vārtu guvumu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), palīdzot Novosibirskas "Sibirj" ar 3:0 (2:0, 1:0, 1:0) pieveikt "Severstaļ" komandu.

Kuldam tas bija jau sestais vārtu guvums deviņās spēlēs KHL jaunajā sezonā.

Kulda mača trešās minūtes sākumā pārspēja pretinieku vārtsargu, gūstot savas komandas pirmos vārtus. Vēl pēc divām minūtēm Kristians Kudročs panāca 2:0, bet trešos vārtus "Sibirj" labā otrajā periodā guva Vjačeslavs Soloduhins.

Latvijas hokejists spēlē laukumā bija 26 minūtes un 31 sekundi, izdarīja divus metienus pa vārtiem, kā arī nopelnīja divas soda minūtes.

Tikmēr citā pirmdienas spēlē latviešu spēlētāja Jāņa Sprukta pārstāvētā Maskavas CSKA ar 1:0 (0:0, 1:0, 0:0) uzvarēja Omskas "Avangard", kuru pārstāv Latvijas aizsargs Georgijs Pujacs.

Sprukts aizvadītajā mačā nospēlēja 12 minūtes un 38 sekundes, kuru uzvarēja sešos no 11 iemetieniem.

Savukārt Pujacs laukumā pavadīja 17 minūtes un 30 sekundes, cīņas gaitā arī neizdarot nevienu metienu pa vārtiem.

Uzvarētājiem vienīgos vārtu guva Igors Radulovs.

Vēl Kazaņas "Ak Bars" komanda, spēlējot bez savainotā Laura Dārziņa, savā laukumā ar 6:1 (0:0, 3:0, 3:1) sagrāva Jekaterinburgas "Avtomobilist" vienību.

Neveiksmīgi sezonu turpina vārtsargs Edgars Masaļskis. Mačā, kurā viņa pārstāvētā Hantimansijskas "Jugra" komanda izbraukumā ar 0:4 (0:2, 0:2, 0:0) piekāpās Čehijas vienībai Prāgas "Lev", Masaļskis pēc pirmās trešdaļas tika nomainīts.

Latvijas vārtu vīrs pirmajā trešdaļā atvairīja 12 no 14 metieniem, un pēc diviem ielaistiem vārtiem pēc kārtas viņu nomainīja Mihails Birjukovs, kurš tika galā ar 15 no 17 metieniem.

"Lev" komandā ar trim vārtu guvumiem izcēlās Eriks Kristensens, bet reizi vārtus guva Tomašs Surovijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!