Foto: F64

Latvijas aizsargi Artūrs Kulda un Oskars Bārtulis piektdien kārtējo reizi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlēs laukumā pavadīja vairāk nekā 20 minūtes, tomēr viņu pārstāvētās vienības cieta neveiksmes.

Kuldas pārstāvētā Ufas "Salavat Julajev" komanda ar rezultātu 2:3 (0:2, 2:0, 0:1) izbraukumā piekāpās šosezon ļoti sekmīgi spēlējošajai Kazahstānas vienībai Astanas "Baris".

Pirmajā trešdaļā divus vārtus guva "Baris" leģionāri Naidžels Douss un Brendons Bočenskis, bet otrajā trešdaļā Tēmu Hartikainens un Dmitrijs Makarovs panāca "Salavat Julajev" komandai izlīdzinājumu 2:2. Tomēr uzvaru 46.minūtē mājiniekiem nodrošināja Bočenskis.

Kulda laukumā pavadīja 22 minūtes un 44 sekundes, kas bija lielākais spēles laiks komandā. Šajā mačā Latvijas spēlētājs ar rezultativitāti un soda minūtēm neizcēlās. Viņa rēķinā bija divi metieni pa pretinieku vārtiem un neitrāls lietderības koeficients.

Ufas klubam šis bija otrais zaudējums pēc kārtas, bet tikai trešā neveiksme pēdējo deviņu maču laikā. Savukārt "Baris" vienība no šosezon aizvadītajām 23 spēlēm tikai piecās cietusi neveiksmes.

Pēc šīs spēles abām komandām sācies novembra pārtraukums. Turklāt "Baris" nākamo maču 13.novembrī aizvadīs tieši Rīgā, kad spēkosies ar vietējo "Dinamo".

Divu uzvaru sēriju pārtrauca Bārtuļa pārstāvētā Ukrainas komanda Doņeckas "Donbass", kas ar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1) savā laukumā atzina Novosibirskas "Sibirj" pārākumu.

Bārtulis laukumā pavadīja 24 minūtes un 34 sekundes, kas bija otrs ilgākais spēles laiks savā komandā. Latviešu aizsargs nopelnīja divas soda minūtes un izdarīja divus metienus pa vārtiem.

Uzvaru "Sibirj" hokejistiem 52.minūtē nodrošināja Dmitrijs Kugriševs.

Citā mačā uzvaru bez savainotā latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa sastāvā izcīnīja Čeļabinskas "Traktor", kas izbraukumā ar 4:3 (0:0, 2:1, 1:2, 1:0) pieveica Hantimansijskas "Jugra". Uzvaras vārtus pagarinājumā guva Jans Buliss. Tāpat divas reizes "Traktor" hokejistiem precīzi meta Jevgēņijs Kuzņecovs.

Šī "Jugra" komandai bija septītā neveiksme pēc kārtas.

Tāpat neveiksmi piedzīvoja Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda ar Miķeli Rēdlihu sastāvā, kas ar 1:3 (1:1, 0:0, 0:2) savā laukumā piekāpās Maskavas CSKA hokejistiem.

Rēdlihs nospēlēja desmit minūtes un 18 sekundes, veicot vienu metienu pa vārtiem un zaudējot vienīgajā iemetienā, kurā piedalījās.

Ja vēl pēc divām trešdaļām rezultāts bija neizšķirts 1:1, uzvaru CSKA nodrošināja pēdējās 20 minūtēs, kad precīzi meta Sergejs Širokovs un Mihails Naumenkovs.

Kā zināms, "Lokomotiv" komandas pieteikumā ir arī vēl viens latviešu uzbrucējs Jānis Sprukts, tomēr viņam traumas dēļ, visticamāk, šī sezona jau ir noslēgusies.

KHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Baris" ar 52 punktiem 23 spēlēs pārņēma līderpozīciju, bet "Salavat Julaljev" ar 43 punktiem ieņem ceturto vietu. Tikmēr "Traktor" hokejisti ar 30 punktiem atrodas devītajā pozīcijā.

"Donbass" ar 37 punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, par astoņiem punktiem atpaliekot no pozīciju augstāk esošās Rīgas "Dinamo" komandas, bet "Lokomotiv" ar 31 punktu 24 spēlēs ieņem 11.vietu Rietumu konferencē.



    Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!