Foto: F64

Latvijas izlases vārtsargs Edgars Masaļskis risina sarunas par jauna līguma slēgšanu ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandu Toljati "Lada", kuru vada latviešu speciālists Artis Ābols, portālam "R-Sport" atklājis pats hokejists.

Masaļskis Toljati vienībai pievienojās pērn jūlijā uz pārbaudes laiku, bet augustā ar viņu tika noslēgts līgums līdz sezonas beigām.

Vārtsargs šosezon KHL aizvadīja 38 spēles, kurās vidēji ielaida 2,22 ripas un atvairīja 92,5% pretinieku metienu.

Tikmēr "Lada" ar 69 punktiem 60 spēlēs ieņēma 13.vietu Austrumu konferencē.

"Ceru, ka labākās sezonas man vēl ir priekšā. Man pašam sezona bija izdevusies, tomēr tam nav nozīmes, jo netikām izslēgšanas spēlēs. Neizpildījām uzdevumu, līdz ar to sezonu vērtēju negatīvi. Lielāko daļu no sezonas nospēlēju labi, tomēr beigās kaut kā pietrūka. Varbūt tieši tas bija tas, kas komandai traucēja sasniegt izslēgšanas spēles," secināja latviešu vārtsargs.

"Pārrunas par jaunu līgumu notiek, būtu priecīgs palikt Toljati, bet tas nav atkarīgs tikai no manis, bet arī no kluba vadības. Man ir 36 gadi, katru sezonu spēlēju un nemēģinu minēt, kas notiks tālāk. Ja man būs iespēja parakstīt līgumu uz diviem vai trim gadiem, protams, piekritīšu, tomēr pagaidām tam neveltu uzmanību," teica Masaļskis.

Marta beigās Masaļskis pievienojās Latvijas valstsvienībai, lai gatavotos maijā gaidāmajam pasaules čempionātam. Masaļskis Latvijas izlases sastāvā bijis 14 pasaules čempionātos un četrās olimpiskajās spēlēs.

Šī gada pasaules čempionāts no 6. līdz 22.maijam risināsies Krievijas pilsētās Maskavā un Sanktpēterburgā. Latvija spēlēs Maskavas grupā, samērojot spēkus ar Krieviju, Zviedriju, Čehiju, Šveici, Norvēģiju, Dāniju un Kazahstānu. Latvijas izlase augstākajā divīzijā būs pārstāvēta jau divdesmito gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!