Foto: RIA Novosti/Scanpix

Šīs sezonas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Gagarina kausa izcīņas uzvarētāju Maskavas "Dinamo" pārstāvji pauduši sašutumu par naidīgo Omskas "Avangard" komandas līdzjutēju attieksmi.

Kā ziņots, finālsērijas izšķirošajā, septītajā, mačā trešdien Latvijas speciālistu Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenētā "Dinamo" izbraukumā ar rezultātu 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pieveica Latvijas aizsarga Georgija Pujaca pārstāvēto "Avangard" vienību, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar 4-3.

"Vēl neko nevaru aptvert. Jūtu tikai kaudzi emociju," pēc mača Krievijas medijiem atzina "Dinamo" uzbrucējs Mihails Aņisins, vēlāk pievēršoties "Avangard" līdzjutējiem, kuri apbalvošanas ceremonijas laikā izsvilpuši Maskavas kluba pārstāvjus.

"Omska? Omska ir pēdējie lauki. Mēs tikām izsvilpti un apmētāti ar monētām," skarbi izteicās Aņisins. "Šim klubam vēl vienu reizi lemts tikt uzvarētam. Ja negribat, lai sit jūs, sitiet pirmie. Tāda bija mūsu devīze Čehovas "Vitjaz" komandā. Viņi tika sasisti, bet mēs kļuvām par čempioniem."

Kritiku Omskas kluba līdzjutējiem veltīja arī Znaroks.

"Uzskatu, ka viņiem nebija tiesību šādi uzvesties. Tas nedara viņiem godu. Lai arī kopējā svētku sajūta tāpēc netika sabojāta, es vēlreiz sapratu, ka... Jūs jau zināt," izteicās Znaroks.


Zīmīgi, ka finālsērijā Maskavas "Dinamo" hokejisti spēja atspēlēties no sev nelabvēlīga rezultāta 1-3.

Jau vēstīts, ka līdzšinējās trijās KHL sezonās Gagarina kausu bija izcīnījušas tikai Austrumu konferences komandas - pirmajās divās sezonās triumfēja Kazaņas "Ak Bars", bet pagājušajā sezonā par spēcīgāko vienību kļuva Ufas "Salavat Julajev".

Pujacs bija pirmais Latvijas hokejists, kurš cīnījās Gagarina kausa finālā. Tāpat viņš iekļauts Latvijas izlases kandidātu sarakstā pirms gaidāmā pasaules čempionāta.

Kā ziņots, "Avangard" komanda Austrumu konferences finālā ar 4-1 pieveica regulārā čempionāta spēcīgāko vienību Čeļabinskas "Traktor", bet Maskavas "Dinamo" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-0 pārspēja ambiciozo Sanktpēterburgas SKA.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!