Foto: F64

Sadarbība ar projekta "Hokeja studija" vadītāju, žurnālistu Armandu Puči pārtraukta, jo ar 10. Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonu plānots ieviest jaunu "Hokeja studijas" konceptu, informē "MTG TV Latvia" pārstāve Agnese Orole.

Sarunā ar aģentūru LETA Osole norādīja, ka raidījuma konceptuālās izmaiņas skars līdzšinējos uzstādījumus, tostarp arī studijas vadītāja maiņu, kas nozīmē, ka "MTG TV Latvia" sadarbību ar Puči projektā "Hokeja Studija" neturpinās.

""MTG TV Latvia" augsti vērtē sporta žurnālista Pučes profesionalitāti un ieguldījumu Latvijas sporta žurnālistikas attīstībā un norobežojas no jebkādām spekulācijām saistībā ar Pučes politiskajiem uzskatiem, paustajiem viedokļiem un to ietekmi uz turpmāko sadarbību," pauda Orole.

Kā ziņots, mediju uzņēmums "MTG TV Latvia" atstādinājis raidījuma "Hokeja studijas" vadītāju, sporta žurnālistu Armandu Puči no KHL kluba Rīgas "Dinamo" spēļu komentēšanas.

Puče atklājis, ka lēmumu par viņa atstādināšanu "MTG TV Latvia" pieņēma pēc norādēm no KHL biroja Maskavā par nepieciešamību pārtraukt sadarbību ar Puči. No Maskavas esot saņemts ultimāts, ka Puče nedrīkst būt saistīts ar KHL spēļu translācijām, pretējā gadījumā KHL vadība neslēgšot līgumu ar "MTG TV Latvia" par KHL spēļu pārraidēm, pastāstīja žurnālists.

Pēc Pučes teiktā, galvenais iemesls šāda rīcībai ir viņa iepriekš veidotie raksti par KHL politisko ideoloģiju un tās ietekmi uz Rīgas "Dinamo" Latvijā. KHL vadība bija saņēmusi Pučes veidotos rakstus krievu valodā, kuros, pēc Pučes domām, nebija pausti tai glaimojoši viedokļi.

Žurnālists sacīja, ka "MTG TV Latvia" lēmums viņam nav pārsteidzošs, jo, viņaprāt, Rīgas "Dinamo" vadība jau ilgstoši ir raidījusi netiešus mājienus viņa virzienā par vēlmi izrēķināties par viņa publiski pausto viedokli pret hokeja klubu. "Rīgas "Dinamo" vēlējās ar mani izrēķināties un mājienus es jau saņēmu iepriekš (..). Bija jau laiks, ka viņi atrada to veidu," uzsvēra Puče.

Lēmums žurnālistu atstādināt no KHL hokeja spēļu komentēšanas, pēc viņa teiktā, saskanēja tieši ar viņa nodomu veselības apsvērumu dēļ neparādīties gaidāmās "Hokeja studijas" sezonas raidījumos.

Vienlaikus Puče uzsvēra, ka aiziešana no "Hokeja studijas" nenozīmē, ka viņš pavisam plāno pamest žurnālistiku. Turklāt "MTG TV Latvia" lēmums nemainīšot viņa iepriekš pausto nostāju saistībā ar KHL. Vienlaikus Puče uzsvēra, ka "Hokeja studiju" nekad nav izmantojis kā platformu savu politisko paziņojumu un viedokļu paušanai. "["MTG TV Latvia"] lēmums parāda cilvēku domāšanas veidu, [bet] man nav lielu pārdzīvojumu," skaidroja žurnālists.

Tobrīd, lūdzot mediju uzņēmumu komentēt lēmumu atstādināt Puči, "MTG TV Latvia" pārstāve Laima Kristapsone norādīja, ka "komentāri par šo notikumu netiks sniegti".

Pučes kolēģis kanāla TV6 sporta raidījumā "Overtime TV" Valdis Valters mikroblogošanas vietnē "Twitter" pauda neizpratni par "MTG TV Latvia" lēmumu atstādināt Puči. "Gada lielākais sviests - Armands Puče tiek atstādināts no hokeja studijas par to, kā kritizēja [Rīgas "Dinamo" padomes priekšsēdētāju Juri] Savicki," rakstīja Valters.

Viņš norādīja, ka visi Pučes raksti par KHL tika tulkoti krievu valodā un sūtīti uz KHL galveno mītni Maskavā, kur tika arī pieņemts lēmums neatļaut žurnālistam būt saistītam ar turpmākajām KHL spēļu translācijām. "Gluži kā padomju laikos. Es to atceros un biju tādā pašā situācijā," uzsvēra Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!