Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pirmajā spēlē pēc nacionālo izlašu pauzes šodien savā laukumā tiekas ar Laura Dārziņa pārstāvēto komandu Kazaņas "AK Bars".

Mačs sākums "Arēnā Rīga" paredzēts plkst.19.30. To tiešraidē būs iespējams vērot arī "TV6" kanālā.

Rīgas komandai šajā spēlē nepalīdzēs aizsargi Krišjānis Rēdlihs un Matjē Karls, kuri guvuši savainojumus. Līdz ar to no fārmkluba uz Rīgas "Dinamo" komandu izsaukti aizsargs Mārtiņš Porejs un uzbrucējs Gunārs Skvorcovs.

Savukārt komandas kapteinis Guntis Galviņš, kurš savainojuma dēļ nepiedalījās Latvijas izlases pārbaudes spēlēs ar Krievijas otro valstsvienību, varēs spēlēt.

Šajā KHL pārtraukumā "Dinamo" vienību skārušas būtiskas izmaiņas treneru korpusā. Pēc pēdējās spēlē piedzīvotā zaudējuma Minskas "Dinamo" hokejistiem ar 0:2 savā laukumā, kluba valde no galvenā trenera amata atstādināja somu speciālistu Peku Rautakallio.

Šī būs pirmā spēle, kurā komandu vadīs līdzšinējais galvenā trenera asistents Artis Ābols, kurš iecelts par galvenā trenera pienākumu izpildītāju. Jāatzīmē fakts, ka arī Rautakallio pirmā spēle pie Rīgas komandas stūres bija pret Kazaņas komandu.

Abām komandām šī spēle būs devītais savstarpējais mačs. Līdz šim notikušajās astoņās spēlēs sešas reizes ledus laukumu kā uzvarētāji atstājuši Tatarstānas komandas spēlētāji. Kopējā vārtu attiecība ir 23:17 par labu "AK Bars".

Kazaņas komandai ir otrais labākais rezultāts KHL zaudēto vārtu ziņā. Līdz šim tā savos vārtos ir ielaidusi 45 ripas (1,96 ripas vidēji spēlē), kamēr "Dinamo" līdz šim guvusi 50 vārtus, kas vidēji spēlē ir 2,08 precīzi raidījumi vārtu rāmī..

"AK Bars" vienība līdz šim guvusi 66 vārtus, vidēji spēlē iemetot 2,87 ripas. Šāda realizācija ir 11.labākā visā KHL. Komandai nav izteikta līdera, kurš gūst vārtus - ar septiņiem precīziem raidījumiem līdz šim ir izcēlies Daniss Zaripovs, katrs pa sešiem ir guvuši Dmitrijs Obuhovs un Janne Pesonens.

Rīdziniekiem ar astoņiem vārtiem izcēlies ir Miks Indrašis, pa septiņiem ir Mārtiņam Karsumam un Aleksandram Žirū, savukārt Džeimijs Džonsons un Andris Džeriņš guvuši pa četriem vārtiem.

Kā ziņots, Dārziņš rokas traumas dēļ oficiālās spēlēs nav piedalījies kopš septembra vidus, tomēr svētdien viņš atgriezās laukumā, piedaloties divkārtējās Gagarina kausa ieguvējas "Ak Bars" pārbaudes spēlē, kurā izcēlās ar rezultatīvu piespēli un realizētu pēcspēles metienu.

Pēc šī mača piektdien Rīgas "Dinamo" savā laukumā uzņems Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet pēc tam nākamajā trešdienā uzsāks izbraukuma sēriju, kurā atkal sacentīsies tieši ar "Ak Bars" un "Ņeftehimik" vienībām, kā arī Ufas "Salavat Julajev".

Pirms šīs spēles Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 23 punktiem 24 spēlēs joprojām ieņem priekšpēdējo, 13.vietu, bet "AK Bars" ar 43 punktiem 23 mačos ir ceturtajā vietā Austrumos.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!