Foto: LETA

Latvijas Hokeja federācija (LHF) un Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" jau ilgāku laiku nespēj atrast kopīgu valodu," intervijā portālam "allhockey.ru" teica Prāgas "Lev" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

"Cīņa starp federāciju un "Dinamo" notiek ne pirmo gadu. Ir smieklīgi un reizē skumji lasīt LHF prezidenta Kirova Lipmana teikto," izteicās Sējējs. "Kopš es trenēju un strādāju par ģenerālmenedžeri, vēl kopš hokeja komandas "Rīga 2000" pastāvēšanas visās problēmās tika vainoti klubi – pirms tam "Rīga 2000", bet vēlāk "Dinamo" vadība."

Sējējs uzskata, ka Lipmans ir neapmierināts, jo līdzjutējiem Latvijas izlases spēles vairs nav vienīgās augsta līmeņa cīņas.

"Agrāk pirms Latvijas izlases spēlēm bija liela ažiotāža un pilnas tribīnes, bet tagad cilvēki nāk uz "Dinamo" spēlēm, un izlase līdzjutējus interesē tikai pasaules čempionātā," turpināja Sējējs. "Tā kā vairākiem spēlētājiem ir labi līgumi, sākas problēmas ar apdrošināšanu, kas jāatmaksā federācijai.

"Veselības apdrošināšana ir normāla prakse visā pasaulē un Latvijai nav jākļūst par izņēmumu," uzskata hokeja speciālists.

Atgādinām, ka Rīgas "Dinamo" asi reaģēja uz LHF prezidenta Kirova Lipmana izteikumiem, nosaucot "Dinamo" vadību par amatieriem, un paziņoja, ka turpmāk nesadarbosies ar LHF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!