Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" debitants Vojtehs Polāks pēc neticamās uzvaras pār Maskavas "Dinamo" atzina, ka ticējis panākumam līdz pat pēdējai sekundei, vēsta Rīgas "Dinamo" mājaslapa internetā.

Jau ziņojām, ka Rīgas "Dinamo" ceturtdien fantastiskā veidā pēcspēles metienos ar 3:2 pieveica divkārtējos Gagarina kausa ieguvējus, Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas "Dinamo" ar Mārtiņu Karsumu sastāvā. Izlīdzinājumu pamatlaikā rīdzinieki panāca tikai pēdējā sekundē.

Polāks komandai pievienojās tikai dienu iepriekš un kopā ar Rīgas "Dinamo" aizvadīja tikai vienu treniņu, taču rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols tieši viņam uzticēja izpildīt vienu no "bullīšiem", kas bija arī sekmīgs.

"Šī bija mana pirmā spēle pēc sešu mēnešu pārtraukuma. Mačs bija ļoti spraigs, ātrs, daudz aizstāvējāmies. Šī bija ļoti svarīga uzvara. Mēs cīnījāmies līdz pēdējam un tas beigās atmaksājās," saka Polāks. "Mēs šo uzvaru noteikti bijām pelnījuši. Uzvara tika gūta komandas spēlē. Tad jau pēcspēles metienos guvām divus vārtus. Pirms sava bullīša jau biju izdomājis, ko darīšu un kā izpildīšu metienu. Pirms paša metiena vēl galvā skrēja daudz domu – varbūt darīt citādāk, jo iespējams vārtsargs noķers ripu, bet viss izdevās kā plānots."

"Karjeras laikā šādi brīži, cik atceros, ir bijuši divas reizes, kad gūstam vārtus sekundi līdz trešā perioda beigām. Šādi momenti bieži negadās un tos ir grūti aprakstīt. Pat, ja kas tāds ir piedzīvots iepriekš, tās sajūtas nav salīdzināmas. Katra reize ir fantastiska. Tagad tikai galvenais nosēsties uz zemes, vēl visa sezona priekšā," piebilst Polāks. "Protams, es ticēju, ka mēs varam šo spēli izvilkt. Spēles laiks taču ir 60 minūtes! Lai arī ir palikusi viena sekunde, metienam laiks pietiek. Jā, tāpēc droši varu teikt, ka es ticēju uzvarai līdz pēdējam, tāpat kā visa komanda."

Rīgas "Dinamo" tagad savu mājas spēļu sēriju turpinās sestdien, kad "Arēnā Rīga" viesosies Podoļskas "Vitjazj". Turpinājumā pirmdien Rīgā viesosies Ņižņijnovgorodas "Torpedo", bet tad rīdziniekiem būs četras spēles viesos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!