Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" Kontinentālās hokeja līgas (KHL) pēdējā šī gada regulārā čempionāta spēlē izbraukumā ar rezultātu 1:3 (1:2, 0:1, 0:0) zaudēja Čehovas "Vitjazj" vienībai.

Vārtus "Dinamo" komandas labā guva Aleksandrs Žirū, bet "Vitjazj" rindās precīzi bija Artēmijs Panarins, Dinārs Hafizuļins un Jevgēņijs Timkins.

Šajā spēlē pirmajā maiņā kopā ar Mārtiņu Karsumu un Džeimiju Džonsonu treneri bija nolēmuši laukumā sūtīt lielāko sezonas daļu vienības fārmklubā "Liepājas metalurgs" aizvadījušo Robertu Bukartu.

1.periods

Maču abas vienības sāka apņēmīgi, taču jau pirmās trešdaļas ceturtajā minūtē Rīgas komandas vārtsargu Mīkaelu Telkvistu pārspēja mājinieku hokejists Panarins. Pēc trijām ar pusi minūtēm rezultātu uz tablo izlīdzināja "Dinamo" kanādiešu uzbrucējs Žirū, kuram rezultatīvi asistēja Arvīds Reķis. Tādejādi Žirū izvirzījās komandas snaiperu saraksta pirmajā vietā. Pēc minūtes noraidījumu par pretinieka turēšanu ar nūju nopelnīja nopelnīja Čehovas spēlētājs Aleksandrs Koroļuks, bet rīdziniekiem vairākumu izmantot neizdevās.

Trešdaļas 11.minūtē pārkāpumu pret "Vitjazj" spēlētāju veica "Dinamo" aizsargs Matjē Karls, bet spēles soģis nolēma uz viesu vārtiem nozīmēt soda metienu. To izpildīt devās Timkins, taču neprata pārspēt Telkvistu. Tomēr trešdaļas 17.minūtē Hafizuļins spēja panākt 2:1 un pārtraukumā ar minimālu pārsvaru varēja doties mājinieki.

2.periods

Otrā spēles nogriežņa trešajā minūtē noraidījumu par klupināšanu nopelnīja "Dinamo" viesspēlētājs Pols Šekura, bet Čehovas vienības spēlētāji nespēja materializēt iegūto pārsvaru un palielināt rezultāta starpību. Pēc pusotras minūtes emocionālu lādiņu savai komadai centās dot Raitis Ivanāns, kurš izvicināja dūres ar "Vitjazj" kausli Trevoru Gilisu. Cīņā gan uzvaras laurus plūca Giliss, jo prata pārvilkt Ivanānam pār galvu viņa spēlēs kreklu un neļaut atbildēt uz sitieniem. Abi spēlētāji saņēma piecu minūšu noraidījumus par rupjību.

Pēc četrām minūtēm lieliski vārtos nospēlēja Telkvists, kurš atvairīja gan pirmo, gan atkārtoto čehoviešu metienu. Tomēr tūlīt pat "Dinamo" vārtsargs saņēma divu minūšu noraidījumu par pretinieka turēšanu ar rokām. Par laimi, Čehovas vienības hokejistu vairākuma izspēlē nevainagojās ar panākumiem. Tomēr, pašas perioda beigās mājinieki ar Timkina pūlēm vēlreiz pārspēja Telkvistu un otrajā pārtraukumā devās jau ar divu precīzu metienu pārsvaru.

3.periods

Spēles pēdējais cēliens iesākās samērā mierīgi, ar nesekmīgiem abu komandu uzbrukumiem pretinieku vārtiem. Vairāk metienus pa pretinieku vārtiem izdarīja mājinieki. Viņi uz laukuma darbojās aktīvāk un agresīvāk. Divas minūtes pirms spēles pamatlaika beigām "Dinamo" galvenā trenera amata pienākumu veicējs Artis Ābols pieprasīja minūtes pārtraukumu. Tajā tika pieņemts lēmums pēdējo pamatlaika minūti aizvadīt sešatā bez vārtsarga, taču tas nevainagojās panākumiem un tika piedzīvots zaudējums ar 1:3.

Abas komandas iepriekš savā starpā tikās 5.oktobrī Rīgā, kad pārāki ar 2:1 pagarinājumā bija mājinieki.

Šajā izbraukumā Latvijas klubam nepalīdzēja uz fārmklubu "Liepājas metalurgs" nosūtītie Miks Indrašis un Jēkabs Rēdlihs.

Decembrī aizvadītajās deviņās spēlēs Rīgas klubs izcīnīja trīs panākumus, kamēr "Vitjaz" komanda šomēnes septiņās cīņās svinēja trīs uzvaras, tomēr bez zaudējumiem klubs ir cīnījies pēdējos piecus mačus pēc kārtas.

Dalību turnīrā Rīgas "Dinamo" pēc Jaunā gada atsāks 3.janvārī ar izbraukuma maču Minskā pret vietējo "Dinamo", kam sekos spēle savā laukumā 6.janvārī pret latviešu aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvēto Doņeckas "Donbass" vienību.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 39 punktiem 39 spēlēs atrodas 13.pozīcijā, no "play-off" zonas atpaliekot par 13 punktiem, bet "Vitjaz" ar 42 punktiem 37 mačos atrodas vienu vietu augstāk.

"Dinamo" komandā uz izbraukumu bija devušies trīs vārtsargi - Māris Jučers, Telkvists un Kristers Gudļevskis, astoņi aizsargi - Guntis Galviņš, Kristaps Sotnieks, Reķis, Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs un Oskars Cibuļskis, kā arī 15 uzbrucēji - Karsums, Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Žirū, Kaspars Daugaviņš, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Raitis Ivanāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Elvijs Biezais, Gunārs Skvorcovs, Vitālijs Pavlovs un Bukarts.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentīsies ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!