Foto: F64

Latvijas klubs Rīgas "Dinamo" vienā no pēdējām Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta izbraukuma spēlēm šodien sacenšas ar Maskavas "Spartak" vienību.

Mačs sāksies plkst.17.30, un to tiešraidē būs iespējams vērot kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB). Savukārt no plkst.22.30 spēli ierakstā pārraidīs kanāls TV6.

Abas komandas iepriekš šosezon savā starpā sacentušās vienu reizi, kad septembra beigās Rīgā mājinieki uzvarēja ar rezultātu 5:4.

Kā ziņots, Rīgas "Dinamo" komanda uz šo spēli nav līdzi paņēmusi Gunti Galviņu. Aizsargs, kurš sezonu sāka kā "Dinamo" kapteinis, bet decembrī šos pienākumus nodeva Mārtiņam Karsumam, atstāts Rīgā kopā ar uzbrucēju Vitāliju Pavlovu.

Neoficiāla informācija liecina, ka aizsargs nav paņemts līdzi uz gaidāmo maču neapmierinošas attieksmes dēļ.

Tikmēr uzbrucējs Roberts Bukarts nosūtīts uz "Dinamo" fārmklubu "Liepājas metalurgs", kas sacenšas Baltkrievijas atklātajā čempionātā (BAČ), bet vārtsargs Kristers Gudļevskis pašlaik ar Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) komandu "Rīga" devies izbraukuma sērijā.

Tāpat šis rīdziniekiem būs pirmais mačs bez uzbrucēja Kaspara Daugaviņa. Viņš devies uz Kanādu, kur Otavas "Senators" rindās sāks gatavošanos gaidāmajai saīsinātajai Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonai.

Uz izbraukuma maču pret Maskavas "Spartak" devušies 23 Latvijas kluba spēlētāji. Līdzi paņemti divi vārtsargi - Māris Jučers un Mīkaels Telkvists, astoņi aizsargi - Kristaps Sotnieks, Arvīds Reķis, Matjē Karls, Rodrigo Laviņš, Mārtiņš Porejs, Krišjānis Rēdlihs, Oskars Cibuļskis un Jēkabs Rēdlihs, kā arī 13 uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Džeimijs Džonsons, Aleksandrs Ņiživijs, Pols Šekura, Aleksandrs Žirū, Andris Džeriņš, Ģirts Ankipāns, Māris Bičevskis, Gints Meija, Gunārs Skvorcovs, Miks Indrašis, Raitis Ivanāns un Elvijs Biezais.

Pēc mača Maskavā Rīgas "Dinamo" no 16. līdz 22.janvārim aizvadīs četras cīņas savā laukumā, bet tad Latvijas klubam būs jādodas uz Tālajiem Austrumiem sezonas pēdējā izbraukuma sērijā.

Kā ziņots, šī gada pirmajā spēlē Rīgas "Dinamo" pagājušajā ceturtdienā ar 3:2 izbraukumā pārspēja Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", bet svētdien savā laukumā ar rezultātu 1:4 zaudēja Ukrainas vienībai Doņeckas "Donbass", ko pārstāv latviešu aizsargs Oskars Bārtulis.

Rīgas "Dinamo" hokejisti divas uzvaras pēc kārtas nav spējuši izcīnīt jau kopš septembra vidus.

KHL Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 42 punktiem 41 spēlē ieņem 13.vietu Rietumu konferencē. 11 spēles pirms regulārā čempionāta beigām rīdzinieki no izslēgšanas spēļu zonas atpaliek par 13 punktiem. Savukārt "Spartak" ar 38 punktiem atrodas pēdējā, 14.pozīcijā Rietumu konferencē.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums ir iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!