Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārajā čempionātā sestdien, 5. decembrī, Rīgas "Dinamo" viesos ar 3:2 pieveica Kazaņas "Ak Bars", gūstot trešo uzvaru pēc kārtas.

Rīgas "Dinamo" šai mačā izdarīja tikai 15 metienus pa pretinieku vārtiem, no kuriem deviņus jau pirmajā periodā, taču tas netraucēja izcīnīt uzvaru.

Pirmie vārtus gan guva mājinieki, kad nepilnas četras minūtes pirms pirmā perioda beigām Nikolajs Belovs pārspēja Joakimu Eriksonu. Tomēr pārtraukumā ejot rezultāts jau bija neizšķirts - 23 sekundes pirms trešdaļas beigu signāla Tims Sestito nodzēsa nulli uz rezultātu tablo rīdzinieku labā.

Arī otrais periods noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu, tikai šoreiz scenārijs bija apgriezts - vispirms vadībā ar Andra Džeriņa palīdzību nonāca rīdzinieki, bet 42 sekundes pirms trešdaļas beigām Vladimirs Tkačovs rezultātu izlīdzināja.

Trešajā trešdaļā joprojām ritēja līdzīga, ātra spēle ar daudziem pretuzbrukumiem, taču maz tiešiem metieniem pa vārtiem. Pirmie vārtus trešajā periodā guva mājinieki, taču tiesneši lēma, ka Tkačovs tos guvis ar augstu paceltu nūju un neieskaitīja. Spēle 53. minūtē, ar nūju "iebraucis" Mikam Indrašim sejā, uz noraidīto soliņu devās Matiass Šjēgrēns, un šoreiz vairākumu rīdzinieki izmantoja, izvirzoties vadībā.

Atlikušajās piecās minūtēs dinamieši demonstrēja aktīvu, disciplinētu un pašaizliedzīgu spēli, precīzi ievērojot treneru norādījumus, arī vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju nedeva "Ak Bars" cerēto rezultātu un no Rīgas "Dinamo" no Kazaņas aizbrauca kā uzvarētāji.

Plašāku spēles aprakstu lasiet portāla "delfi" teksta tiešraides arhīvā.

$duelID=221;$eventID=9;include '/www/htdocs/sport/includes/articleincludes/starVote/vote.inc' ?>

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!