Kontinentālā hokeja līga (KHL) pirmo reizi līgas vēsturē izmaksājusi klubiem ienākumus no TV translācijas tiesību pārdošanas Krievijas un ārzemju televīzijas kompānijām 2014./2015. gada sezonā, un Rīgas "Dinamo" ir saņēmuši 3,5 miljonus rubļu (51,3 tūkstoši eiro), informē līgas preses dienests.

"Jebkādu ienākumu iegūšana nozīmīgi ietekmē kluba "pašsajūtu", ne tikai materiālo, bet arī psiholoģisko," saka hokeja kluba "Dinamo Rīga" valdes loceklis Zigmārs Priede. "Šī ir pirmā sezona, kad mēs esam saņēmuši no KHL puses tādu sapratni par klubu vajadzībām. Mēs ņemsim vērā līgas ieteikumus par šo līdzekļu ieguldīšanu arēnas tehniskajā uzlabošanā vai mārketinga aktivitātēs."

Ienākumu sadales shēma tika apstiprināta KHL Direktoru padomē šā gada jūlijā, un iegūtos līdzekļus līga iesaka ieguldīt skatītāju apkalpošanas līmeņa paaugstināšanai, aprīkojuma modernizācijai un ledus arēnu aprīkošanai.

Ienākumi starp klubiem tika sadalīti sekojoši: 40% sadalīti līdzīgi starp visiem klubiem, 30% pēc televīzijas pieprasījuma principa un 30% pēc sportiskā principa - 50% sadala starp 16 komandām, kas iekļuva "play-off", 20% par uzvaru Gagarina kausā, 15% par uzvaru regulārajā čempionātā un 10% par otro vietu izslēgšanas spēlēs.

Līdz ar to KHL čempioni Sanktpēterburgas SKA saņēma 15,2 miljonus rubļu (223 tūkstoši eiro), regulārā čempionāta uzvarētāji, Maskavas CSKA - 10,6 miljonus rubļu (155 tūkstoši eiro), Gagarina kausa finālisti, kazaņas "Ak Bars" - 8,7 mijonus rubļu (127 tūkstoši eiro), bet Austrumu konferences finālisti "Sibirj" - 4,2 miljonus rubļu (61 tūkstotis eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!