Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā piektdien cieta zaudējumu arī otrajā pirmssezonas pārbaudes spēlē.

Minskā notiekošā pārbaudes turnīra otrajā mačā rīdzinieki ar 2:3 (2:1, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1) piekāpās Hantimansijskas "Jugra", līdz ar to savā grupā ieņemot trešo vietu.

Sestdien gaidāms mačs par piekto vietu, spēkojoties ar otras grupas trešās vietas ieguvēju Minskas "Dinamo".

Mača rezultātu devītajā minūtē atklāja jaunais uzbrucējs Emīls Ģēģeris, bet, tuvojoties pirmā perioda beigām, Somijas izlases uzbrucējs Veli Mati Savinainens panāca izlīdzinājumu. Tiesa, trešdaļa pēdējā minūtē kanādiešu uzbrucējs Lukass Lesio vēlreiz izvirzīja vadībā "Dinamo" komandu.

Rīdzinieki lielāko daļu mača atradās vadībā, taču pamatlaika pēdējā minūtē krievu uzbrucējs Konstantīns Panovs izlīdzināja rezultātu. Pagarinājumā uzvarētājs netika noskaidrots, līdz ar to bija jāaizvada pēcspēles metienu sērija. Tajā "Dinamo" hokejisti nerealizēja nevienu "bullīti", mačā zaudējot ar 2:3.

Sanda Ozoliņa debijā galvenā trenera amatā "Dinamo" trešdien ar 1:3 piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv", kur par vārtsargu treneri strādā Latvijas speciālists Sergejs Naumovs. Savukārt "Jugra" ceturtdien ar 2:3 pagarinājumā zaudēja "Lokomotiv", kas līdz ar to uzvarējusi apakšgrupā, bet Rīgas un Hantimansijskas komandas dalīja otro vietu.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" papildinājusi savu sastāvu ar centra uzbrucēju Teriju Galjardi, kurš Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 321 spēlei, taču viņš šajā turnīrā nepiedalās.

Uz turnīru Minskā Rīgas "Dinamo" komanda devusies 28 hokejistu sastāvā, bet ierindā nav aizsarga Gunta Galviņa un uzbrucēju Māris Bičevskis, Miksa Indrašis un Gints Meija, kuri palikuši trenēties Latvijā. Tāpat uz Minsku nav devies uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš smaga pleca savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz trīs mēnešus.

Savukārt uz turnīru devušies vārtsargi Jānis Kalniņš un Džastins Pīterss; aizsargi Nerijus Ališausks, Uvis Balinskis, Rolands Gritāns, Aleksandrs Jerofejevs, Renārs Kārkls, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs, Karls Stolerijs, Ēriks Ševčenko un Kristaps Zīle, kā arī uzbrucēji Oskars Batņa, Kirils Galoha, Koltons Gilīss, Emīls Ģēģeris, Nikolajs Jeļisejevs, Ņikita Jevpalovs, Denijs Kristo, Edgars Kulda, Martins Lavrovs, Lukas Lessio, Roberts Lipsbergs, Brendons Makmilans, Juliāns Misjus, Frenks Razgals, Miķelis Rēdlihs un Gunārs Skvorcovs.

Gatavojoties jaunajai sezonai, Rīgas "Dinamo" komanda aizvadīja tradicionālo treniņnometni Valmierā, kas noslēdzās pirmdien. Plānots, ka "Dinamo" pirms gaidāmās sezonas aizvadīs desmit pārbaudes spēles.

Šobrīd komandas galvenā trenera Sanda Ozoliņa un viņa palīgu Rodrigo Laviņa, Aleksandra Ņiživija un Jura Klodāna rīcībā ir 34 hokejisti, no kuriem pilnvērtīgi līgumi ir 24 spēlētājiem, bet septiņi hokejisti ir ar pārbaudes laika līgumiem, kā arī komandā ir trīs jaunie spēlētāji no Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) kluba "Rīga".

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28.pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21.augustā, kamēr Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22.augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31.augustā pret Maskavas "Spartak".

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!