Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" savā pēdējā mājas spēlē pirms trīs nedēļu pārtraukuma šodien uzņem Maskavas CSKA hokejistus.

Mačs "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Pēc šī mača rīdzinieki sestdien uzsāks četru izbraukuma spēļu sēriju, kurā tiksies ar līgas līderiem Sanktpēterburgas SKA, kā arī Mitišču "Atlant", Jaroslavļas "Lokomotiv" un Čerepovecas "Severstaļ", bet pēc tam sāksies novembra starptautisko spēļu pārtraukums, tāpēc nākamā KHL spēle Rīgā risināsies vien 13.novembrī.

Mačs ar CSKA rīdziniekiem ir vienīgais starp divām izbraukuma sērijām. Iepriekšējo spēli Rīgas "Dinamo" aizvadīja pirmdien, kad pēcspēles metienu sērijā ar 1:2 atzina Čehijas komandas Prāgas "Lev" pārākumu, pārtraucot trīs uzvaru sēriju. Pie vismaz viena punkta Latvijas komanda tikusi sešos no septiņiem oktobrī aizvadītajiem mačiem.

Savukārt CSKA komanda uzvarējusi četrās spēlēs pēc kārtas un kopvērtējumā tagad vien par vienu punktu atpaliek no Rīgas "Dinamo".

Jau Rīgā CSKA komandas sastāvā varētu debitēt aizsargs Stīvs Emindžers, kurš savā karjerā Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadījis 508 mačus, izceļoties ar 20 vārtiem un 82 rezultatīvām piespēlēm.

Savainojumu dēļ iepriekšējās spēlēs Rīgas "Dinamo" nepalīdzēja uzbrucēji Mārtiņš Cipulis un Marcels Haščāks, bet aizsargs Oskars Cibuļskis, visticamāk, izkritis no ierindas līdz sezonas beigām.

Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 33 punktiem 18 spēlēs joprojām ieņem KHL Rietumu konferences kopvērtējuma trešo vietu, savukārt CSKA ar 32 punktiem 19 mačos atrodas pozīciju zemāk.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!