Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" šodien sāk trīs mājas spēļu sēriju, spēkojoties ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas jauno klubu Ufas "Salavat Julajev".

Spēle "Arēnā Rīga" sāksies plkst.19.30. To tiešraidē būs iespējams vērot kanālā TV6.

Šīs mājas spēļu sērijas turpinājumā rīdzinieki piektdien uzņems Ņižņekamskas "Ņeftehimik", bet svētdien spēkosies ar Magņitogorskas "Metallurg". Savukārt pēc tam Rīgas "Dinamo" gaida izbraukuma mači Bratislavā un Prāgā.

Kā ziņots, iepriekšējās spēles Rīgas "Dinamo" aizvadīja sezonas tālākajā izbraukuma sērijā Tālajos Austrumos, pēdējos divos mačos tiekot pie divām uzvarām - ar 4:1 tika uzvarēta Novosibirskas "Sibirj" vienība, pārtraucot trīs neveiksmju sēriju, un ar 2:0 pieveikti Novokuzņeckas "Metallurg" hokejisti, kas deva pirmo "sauso" panākumu šosezon.

No Rīgas "Dinamo" hokejistiem pašlaik traumas dēļ nevar spēlēt vienīgi uzbrucējs Marcels Haščāks.

Rīgas "Dinamo" šobrīd ar izcīnītiem 24 punktiem 13 spēlēs ieņem Rietumu konferences kopvērtējuma ceturto vietu.

Tikmēr "Salavat Julajev" hokejisti zaudējuši divos mačos pēc kārtas. Šī sērija viņiem seko trīs uzvarētām spēlēm, un 2011.gada līgas čempione ar 20 punktiem 12 mačos pašlaik ieņem sesto vietu Austrumu konferencē.

Šajā mačā "Salavat Julajev" komandai nevarēs palīdzēt uzbrucējs Sergejs Zinovjevs, kuram pēc iepriekšējās spēles piešķirta četru cīņu diskvalifikācija.

Tikmēr Kulda "Salavat Julajev" komandā debitēja vien pirmdien, kad tā ar 2:3 piekāpās Maskavas CSKA vienībai. Tomēr Kulda jau pirmajā spēlē aizvadīja ilgāko spēles laiku komandā. 25 gadus vecais aizsargs ar vienību noslēdzis divu gadu līgumu.

Kā ziņots, Kulda līdz šim bija brīvais aģents. Jūlijā Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vinipegas "Jets" piedāvāja spēlētājam kvalifikācijas līgumu, bet pats hokejists izteicās, ka gaida izdevīgākus līguma piedāvājumus, no kuriem arī izvēlēsies īsto.

Iepriekšējo sezonu Kulda pavadīja KHL vienībā Novosibirskas "Sibirj", bet pēc tās noslēguma pievienojās Vinipegas "Jets". Tiesa, latvietis laukumā neizgāja nevienā no atlikušajām regulārā čempionāta spēlēm.

Līdz šim Kulda NHL aizvadījis 15 spēles, kurās izcēlies ar divām rezultatīvām piespēlēm.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!