Foto: LETA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo", ievadot pēdējo četru spēļu izbraukuma sēriju pirms gaidāmajām Soču ziemas olimpiskajām spēlēm, šodien tiekas ar Podoļskas klubu "Vitjazj".

Cīņa sāksies plkst.17 pēc Latvijas laika. Tiešraidē to varēs redzēt kanālā "Viasat Sport Baltic" (VSB).

Šīs sērijas turpinājumā rīdzinieki ik pēc dienas tiksies arī ar latviešu uzbrucēja Mārtiņa Karsuma pārstāvēto līgas čempionvienību Maskavas "Dinamo", ko vada Latvijas speciālisti Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš, Kazaņas klubu "Ak Bars" un Ņižņijnovgorodas "Torpedo" komandu, kuras galvenais treneris ir latvietis Pēteris Skudra. Pēc šiem mačiem būs pārtraukums, kas saistīts ar Soču olimpiskajām spēlēm. Pēc tām tiks aizvadītas pēdējās trīs regulārā čempionāta mājas spēles un viens izbraukuma mačs.

"Dinamo" treneri šajā izbraukumā līdzi paņēmuši 28 hokejistus - vārtsargus Mīkaelu Telkvistu, Jakubu Sedlāčeku un 17 gadus veco Salvi Balandīnu; aizsargus Arvīdu Reķi, Metu Robinsonu, Georgiju Pujacu, Krišjāni Rēdlihu, Kristapu Sotnieku, Jēkabu Rēdlihu, Rodrigo Laviņu, Mārtiņu Poreju un Edgaru Siksnu; kā arī uzbrucējus Kailu Vilsonu, Lauri Dārziņu, Polu Šekuru, Marcelu Haščāku, Džeimiju Džonsonu, Miku Indraši, Vitāliju Pavlovu, Aleksandru Ņiživiju, Māri Bičevski, Mārtiņu Cipuli, Andri Džeriņu, Juri Upīti, Gunāru Skvorcovu, Rustamu Begovu, Robertu Bukartu un Deividu Sarkani.

Izbraukumā nav devies ceļgala savainojumu guvušais Marcels Hosa, kurš ir vienības labākais vārtu guvējs, aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš šajā laikā veiks iepriekš ieplānotas veselības rehabilitācijas procedūras, kā arī jau ilgstoši savainojumus ārstējošie Oskars Cibuļskis un Gints Meija.

Astoņās janvāra spēlēs "Dinamo" pamīšus tikuši pie četrām uzvarām un četriem zaudējumiem. Tikmēr viens no līgas vājākajiem klubiem "Vitjaz" piedzīvojis zaudējumus visās septiņās šī mēneša spēlēs.

Abu komandu pirmajā tikšanās reizē 21.septembrī Rīgā pārāki ar 6:1 bija mājinieki.

Podoļskas kluba sistēmā spēlē arī bijušais "Dinamo" uzbrucējs Ainārs Podziņš, kurš gan šobrīd cīnās par vietu Krievijas Augstākās hokeja līgas (VHL) komandā Kļinas "Titan".

Ar 80 punktiem 46 spēlēs Latvijas klubs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem sesto vietu, bet no trešās vietas to šķir seši punkti. Tikmēr astotās vietas īpašnieki Jaroslavļas "Lokomotiv" atpaliek par 11 punktiem, bet vēl par sešiem punktiem mazāk ir devītajā vietā esošajai Mitišču "Atlant" komandai.

Tikmēr "Vitjaz" šajā pašā konferencē ar 50 punktiem 47 mačos ieņem priekšpēdējo, 13.vietu.

Šajā KHL sezonā spēlē 28 komandas, kas sadalītas četrās divīzijās, pa septiņiem klubiem katrā. Katra komanda KHL regulārajā čempionātā aizvadīs 54 spēles - divas spēles (pa vienai savā laukumā un izbraukumā) ar katru līgas komandu.

Pēc regulārās sezonas katras konferences astoņas spēcīgākās komandas iekļūs Gagarina kausa izcīņā, bet vājākās vienības sezonu turpinās Cerību kausā, ko pērn ieguva Rīgas "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" komandai kā minimālais mērķis izvirzīts iekļūt Gagarina kausa izcīņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!