Foto: F64

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" varētu pastiprināt savu sastāvu ar bagātīgu Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieredzi guvušo somu uzbrucēju Villi Leino, informē "MTV.fi".

Kā vēsta portāls, sarunas starp 31 gadu veco Leino un Rīgas klubu tuvojas noslēgumam, turklāt savu lomu spēlē arī tas, ka par "Dinamo" galveno treneri kļuvis somu speciālists Kari Heikile.

Daļu iepriekšējās sezonas Leino jau paguva aizvadīt KHL, nospēlējot 28 mačus Horvātijas kluba Zagrebas "Medveščak" rindās, pa to laiku gūstot septiņus vārtus un veicot astoņas rezultatīvas piespēles. Pēcāk soms karjeru turpināja Šveices augstākās līgas (NLA) vienībā Klotenes "Flyers", tā rindās gan aizvadot tikai četrus mačus, izceļoties vien ar rezultatīvu piespēli.

Pagājušajā vasarā viņa daudzmiljonu līgumu nolēma izpirkt latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētais NHL klubs Bufalo "Sabres". Vēl 2011.gadā Leino noslēdza sešu gadu līgumu par 27 miljoniem dolāru (25 miljoniem eiro), bet nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības.

Pasaules spēcīgākajā hokeja līgā Leino, pārstāvot Detroitas "Red Wings", Filadelfijas "Flyers" un "Sabres" komandas, aizvadījis 324 spēles, kurās guvis 50 vārtus un veicis 97 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, Rīgas klubs nupat papildinājis sastāvu ar amerikāņu uzbrucēju Timu Sestito un šīs pašas pozīcijas vācieti Fēliksu Šicu.

Pirmo jaunās sezonas spēli "Dinamo" aizvadīs 25.augustā, tiekoties ar Kazaņas "Ak Bars", bet pirmo pirmssezonas pārbaudes spēli - 24.jūlijā, kad turpat Valmierā tiksies ar Toljati "Lada" komandu, kur treneru kolektīvā strādā bijušais rīdzinieku galvenais treneris Artis Ābols.

Kopumā "Dinamo" aizvadīs deviņas pirmssezonas pārbaudes spēles.

Iepriekšējā sezonā Rīgas "Dinamo" otro reizi septiņu sezonu laikā nesasniedza Gagarina kausa izcīņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!