Foto: F64
Latvijas kluba "Rīga" hokejisti, aizvadot šogad otro spēli Krievijas Jaunatnes hokeja līgā (MHL), ceturtdien savu skatītāju priekšā ar rezultātu 1:2 (0:1, 0:0, 0:1, 0:0, 0:1) pēcspēles metienu sērijā piekāpās Habarovskas "Amurskije Tigri" vienībai.

Vienīgos vārtus pamatlaikā rīdzinieku labā guva Daniels Bērziņš, kurš pagājušajā nedēļā debitēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Rīgas "Dinamo".

Rīdzinieki divas minūtes pirms pirmā perioda beigām nonāca iedzinējos ar 0:1, bet trešās trešdaļas pirmajā minūtē Bērziņš izlīdzināja mača rezultātu. Pamatlaikā un pagarinājumā uzvarētāji netika noskaidroti, aizvadot pēcspēles metienu sēriju, kurā pārāki ar 3:1 bija viesi. Vienīgo "bullīti" Latvijas komandai realizēja Deniss Fjodorvs.

"Rīga" cieta astoto zaudējumu pēdējos desmit mačos, bet viesiem šis bija piektais panākums pēdējos sešos mačos.

Trešdien rīdzinieki tālajiem viesiem kapitulēja ar rezultātu 0:6.

Hokeja kluba "Rīga" aizsargs Pauls Svars ceturtdien MHL Izaicinājuma kausā jeb Zvaigžņu spēlē Astanā palīdzēja Rietumu konferences komandai ar rezultātu 7:3 (2:1, 3:1, 2:1) sagraut Austrumu konferences hokejistus.

Līdz ar to Svars, kurš šosezon 22 mačos iemetis trīs vārtus un izpildījis 11 rezultatīvas piespēles, šajās divās spēlēs nevarēja palīdzēt "Rīgas" komandai.

Nākamos mačus rīdzinieki aizvadīs nākamnedēļ, kad viesosies pie Sanktpēterburgas "SKA-Serebrjanije Ļvi" vienības.

"Rīga" ar 34 punktiem 42 spēlēs Rietumu konferences kopvērtējumā ieņem 16.vietu 17 komandu vidū, bet "Amurskije Tigri" ar 41 punktu 44 mačos ir pozīciju augstāk.

"Rīgas" galvenais treneris arī šosezon ir Ronalds Ozoliņš, kurš komandas treneru korpusā darbojas kopš 2011.gada sezonas, bet kā galvenais treneris bijis pēdējās trīs sezonas. Tiesa, pagājušo sezonu vienības galvenā trenera amatā iesāka Aleksandrs Ņiživijs, bet pēc ļoti neveiksmīga sezonas ievada novembra sākumā Ozoliņš atgriezās postenī.

Šosezon Ozoliņam palīdz kādreizējais vienības spēlētājs Raimonds Vilkoits.

MHL čempionātā šosezon startē 34 komandas - 17 Rietumu konferencē un 16 Austrumu konferencē.

"Rīga" regulārā sezonu noslēgs 6.martā pēc 64 aizvadītām spēlēm.

Jau vēstīts, ka pagājušā sezona "Rīgas" komandai bija neveiksmīgākā pastāvēšanas vēsturē - ar 40 punktiem 56 spēlēs tā Rietumu konferences noslēgumā ieņēma pēdējo, 15.vietu. Vienībai sezonas laikā bija deviņu un desmit spēļu zaudējumu sērijas.

Pirmajās piecās sezonās "Rīgas" komanda spēja sasniegt MHL izslēgšanas turnīru, tomēr iepriekšējās divās sezonās vienībai viss noslēdzies jau pēc regulārā turnīra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!