Foto: F64

Neskatoties uz nomācošo noskaņojumu komandā, Rīgas "Dinamo" centusies uzvarēt Kontinentālās hokeja līgas (KHL) cīņā ar Novokuzņeckas "Metallurg", bet pieļautās kļūdas nav ļāvušas izcīnīt uzvaru.

Kā zināms, "Dinamo" komanda kārtējā regulārā čempionāta mačā pirmdien ar rezultātu 1:3 zaudēja Novokuzņeckas "Metallurg" vienībai, ciešot jau sesto neveiksmi pēc kārtas un atkrītot uz pēdējo pozīciju Rietumu konferences kopvērtējumā.

"Šis ir galīgi garām! Mēs esam zaudējuši tik daudz spēļu pēc kārtas - tas ļoti nomāc komandu. Nevienam nepatīk zaudēt. Ir ļoti grūti. Komandā noskaņojums nav no tiem labākajiem," Šekuras izteikumus pēc mača citē rīdzinieku oficiālā mājaslapa internetā.

Trešajā periodā Rīgas "Dinamo" komandai izdevās izveidot vairāk vārtu gūšanas momentu. Šekuras uzskata, ka komanda centusies no visas sirds, bet zaudējumu iemesls esot neskaitāmās kļūdas.

"Mēs varam censties un dzīt sevi uz priekšu, cik vien mums spēka, bet, ja pieļausim tik daudz sīko kļūdu, pie uzvaras tikt būs grūti," atzina uzbrucējs. "Visi centāmies, Miks Indrašis saķērās, kas tik bieži nenotiek. Tas tikai parāda komandas raksturu. Mēs cīnāmies līdz pēdējam. Bet tās kļūdas mums maksāja spēli."

"Mums nav labākā aizsardzība pasaulē - nevaram uzvarēt spēli, ja gūstam tikai vienus vārtus," atzina uzbrucējs, kurš guva Latvijas komandas vienīgos vārtus cīņā. "Ir jāgūst vairāk vārtu. Mēs spēlējam labi, bet mazo diemžēl ir daudz. Tieši to dēļ ripa bieži ir mūsu, ne pretinieka vārtos. Mēs vienkārši nevaram atrast veidu, kā gūt vārtus."

Kā ziņots, abas komandas pašlaik ir starp neveiksmīgākajām līgā - Rīgas "Dinamo" vienība piedzīvojusi zaudējumus pēdējās sešās spēlēs pēc kārtas, bet Novokuzņeckas komandas spēlētāji zaudējuši septiņās no deviņām šī gada cīņām.

"Mēs izveidojam momentus un izdodas arī tos realizēt. Bet, lai uzvarētu, mums ir vajadzīgi visi. Uzvaru nevar panākt viens cilvēks vai viens virknējums - hokejs ir komandas spēle," uzsvēra uzbrucējs. "Visiem ir jādara vairāk - aizsargiem, uzbrucējiem, vārtsargiem. Ir jāizspiež maksimums katrā spēlē. Situācija ir smaga un, lai uzvarētu, ir jācīnās visiem."

Izbraukuma sērijas pirmajā mačā Rīgas "Dinamo" sestdien ar 2:4 piekāpās Habarovskas "Amur" un vēlāk šajā dienā oficiāli zaudēja cerības iekļūt Gagarina kausa izcīņā. Savukārt regulārās sezonas pēdējā izbraukuma mačā Latvijas klubs trešdien spēkosies ar Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvēto Novosibirskas "Sibirj" vienību, kuras treneru korpusā strādā Pēteris Skudra.

"Pēdējo spēli izbraukumā mums ir jāuzvar. Ir jāatrod ceļš, kā gūt vārtus. Lai tur vai kas, ir jāizcīna uzvara. Mums ir jāpārstāj šī zaudējumu sērija," uzsvēra uzbrucējs.

Šī izbraukuma spēļu sērija komandai ir vistālākā sezonā, jo Habarovska atrodas aptuveni 9200 kilometru attālumā no Rīgas ar laika starpību deviņas stundas, Novokuzņecka atrodas aptuveni 4600 kilometru attālumā ar laika starpību piecas stundas, bet Novosibirsku no Latvijas galvaspilsētas šķir aptuveni 4300 kilometri ar laika starpību piecas stundas.

Noslēdzošās trīs KHL regulārā čempionāta spēles Rīgas klubs pēc starptautisko spēļu pārtraukuma februāra vidū aizvadīs savā laukumā.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar 46 punktiem 48 spēlēs atkritusi uz pēdējo, 14.vietu, bet Novokuzņeckas "Metallurg" ar 52 punktiem 47 cīņās ir desmitā Austrumu konferencē un, visticamāk, pirmdien oficiāli zaudēs izredzes uz izslēgšanas spēlēm.

Kā zināms, tās komandas, kuras neiekļūs 16 Gagarina kausa dalībnieču vidū, sezonu turpinās ar dalību Cerību kausā.

Jau vēstīts, ka regulārajā čempionātā katra komanda ar katru tiksies divas reizes, bet ar vienu vienību - četras reizes. Rīgas "Dinamo" četras reizes sacentās ar Minskas "Dinamo". Kopumā regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 52 mačiem - pa 26 spēlēm savā laukumā un izbraukumā.

Rīgas "Dinamo" komandai šosezon bija izvirzīti visaugstākie mērķi, proti, izcīnīt Gagarina kausu. Savukārt minimālais komandas uzdevums bija iekļūšana izslēgšanas spēlēs.

Latvijas klubs izslēgšanas spēlēm nav kvalificējies pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!