Foto: AP/Scanpix

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" un Jaroslavļas "Lokomotiv" trešdien Minskā notiekošā pārbaudes turnīra pirmajā mačā aizvadījušas tipisku pirmssezonas spēli, uzskata rīdzinieku vārtsargs Džastins Pīterss.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo" trešdien ar 1:3 piekāpās "Lokomotiv" komandai, vienīgos vārtus gūstot Gunāram Skvorcovam.

"Šī bija tipiska pirmssezonas spēle. Vajadzēja brīdi, lai komandas iespēlētos. Domāju, sākumā par daudz nosēdāmies aizsardzībā, bijām arī nedaudz nervozi. Ar otro trešdaļu jau sniegums uzlabojās, jutāmies drošāk, vairāk kontrolējām ripu. Trešais periods jau bija labs, kurā arī beidzot guvām vārtus. Domāju, šī bija laba pirmā spēle, ne rezultāts, protams," Rīgas klubs citē Pītersa teikto.

"Pats jutos labi. Spēle gan šeit ir daudz citādāka nekā Ziemeļamerikā. Šeit spēlētājiem patīk daudz saspēlēties, kas nozīmē, ka man ir jābūt ļoti pacietīgam. Laukums ir lielāks, ir daudz brīva ledus. Pacietība būs ļoti svarīgs aspekts. Bet man patika, biju noilgojies pēc hokeja," atzina kanādietis.

Pašlaik 30 gadus vecais Pīterss trešdien piedzīvoja debiju Rīgas "Dinamo" rindās, bet pirms tam viņš visu karjeru bija aizvadījis Ziemeļamerikā, vēl iepriekšējā sezonā uzspēlējot arī Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Tikmēr uzbrucējs Emīls Ģēģeris, kurš iepriekšējo sezonu pavadīja Rīgas "Dinamo" jauniešu komandā "Rīga", sacīja, ka cīņas sākumā bijis uztraukums.

"Pirmās minūtes bija interesantas. Biju satraucies, nedaudz trīcēja rokas, bet pēc pirmās nomaiņas nomierinājos un spēlēt bija viegli," pauda 18 gadus vecais uzbrucējs. "Komandas biedri mani atbalstīja, teica, lai neuztraucos, un būs labi. Vienībā ir ļoti laba atmosfēra, tāpēc arī bija vieglāk iejusties."

Šī turnīra turpinājumā Rīgas "Dinamo" piektdien gaidāma cīņa pret Hantimansijskas "Jugra", bet sestdien būs mačs par vietu, spēkojoties ar kādu no otras grupas komandām – Minskas "Junostj", Minskas "Dinamo" vai Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Dinamo".

Uz turnīru Minskā Rīgas "Dinamo" komanda devās 28 hokejistu sastāvā, bet ierindā nav aizsarga Gunta Galviņa un uzbrucēju Māris Bičevskis, Miksa Indrašis un Gints Meija, kuri palikuši trenēties Latvijā. Tāpat uz Minsku nav devies uzbrucējs Georgs Golovkovs, kurš smaga pleca savainojuma dēļ nevarēs spēlēt vismaz trīs mēnešus.

Kā vēstīts, Rīgas "Dinamo" savā neveiksmīgākajā sezonā deviņos KHL aizvadītos gados palika pēdējā vietā 14 Rietumu konferences komandu vidū, bet visā līgā ieņēma pirmspēdējo 28. pozīciju.

Jaunā KHL sezona sāksies 21. augustā, kamēr Rīgas "Dinamo" pirmo maču aizvadīs 22. augustā viesos pret Omskas "Avangard". Savukārt pirmais mačs savā laukumā gaidāms 31. augustā pret Maskavas "Spartak".

Nākamajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018. gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!