Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kristaps Sotnieks ceturtdien guva vārtus Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēlē, bet viņa pārstāvētā Toljati "Lada", kuru vada Artis Ābols ar asistentu Viktoru Ignatjevu, cieta zaudējumu.

"Lada" viesos ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) piekāpās Kazaņas "Ak Bars" hokejistiem

Sotnieks ar vārtu guvumu atzīmējās pusotru minūti pirms otrās trešdaļas beigām, kad ar metienu no zilās līnijas panāca 2:3. Viņam šis ir pirmais rezultativitātes punkts sezonā.

Latviešu aizsargs šajā spēlē laukumā bija 21 minūti un 42 sekundes, kuru laikā trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja četrus metienus un izpildīja vienu spēka paņēmienu.

Citā KHL mačā Ufas "Salavat Julajev" laboja KHL rekordu, vārtus gūstot desmit dažādiem hokejistiem. "Salavat Julajev" savā laukumā ar 11:3 (4:1, 6:2, 1:0) sakāva "Soči" komandu.

Lai gan Ufas komanda guva 11 vārtus, tikai Envers Ļisins atzīmējās ar diviem precīziem metieniem. Viņam šajā spēlē arī divas rezultatīvas piespēles.

Jau ziņots, ka Rīgas "Dinamo", uzsākot piecu mājas spēļu sēriju, ceturtdien savā laukumā ar 1:3 (0:0, 0:0, 1:3) zaudēja Maskavas "Spartak".

Pirmās divas trešdaļas komandas cīnījās līdzīgi, bet Rīgas "Dinamo" līdz trešā perioda vidum ielaida trīs vārtus, kas izšķīra spēles likteni.

Vienīgos vārtus "Dinamo" labā guva Ņikita Jevpalovs, kuram šis ir pirmais precīzais metiens komandas oficiālajās spēlēs. Viņam asistēja rīdzinieku rezultatīvākais spēlētājs Miks Indrašis, kurš piecās spēlēs guvis četrus vārtus un veicis trīs rezultatīvas piespēles.

Kopvērtējumā Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 11 punktiem četros mačos ir Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītā līgas čempione Sanktpēterburgas SKA, kamēr otro vietu konferencē ar astoņiem punktiem ieņem Jaroslavļas "Lokomotiv" komanda, kuras vārtsargu treneris ir Sergejs Naumovs.

Tikmēr trešā ar septiņiem punktiem četrās spēlēs joprojām ir Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Ņižņijnovgorodas "Torpedo", kuru trenē Pēteris Skudra, bet tikpat punktus iekrājušas arī spēcīgā Maskavas CSKA vienība un Maskavas "Dinamo", kuru pārstāv Mārtiņš Karsums.

Savukārt Rīgas "Dinamo" ar pieciem punktiem piecos mačos atrodama astotajā pozīcijā.

Austrumu konferencē līdere ar 12 punktiem četros mačos ir Kazaņas "Ak Bars", kas kā vienīgā līgā šosezon vēl nav zaudējusi punktus.

Artūra Kuldas pārstāvētā Ķīnas vienība Pekinas "Kuņluņ Red Star" un Toljati "Lada" ar sešiem punktiem četrās un piecās spēlēs noslēdz pirmo desmitnieku, bet cita aizsarga Oskara Bārtuļa pārstāvētā Vladivostokas "Admiral" vienība pēc četriem mačiem joprojām ir bez punktiem un atrodas konferences noslēdzošajā, 14.pozīcijā, līgā esot vienīgā komanda, kura tā arī nav guvusi vēl ne punkta.

Šajā sezonā KHL piedalās 27 vienības, kas ir par divām mazāk nekā iepriekšējā, jo sacensībās vairs nestartē Zagrebas "Medveščak" no Horvātijas un Novokuzņeckas "Metallurg". Katrs klubs regulārajā čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, kas būs pa četrām mazāk nekā iepriekšējās trijās sezonās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!