Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas uzbrucējs Jānis Sprukts trešdien izcēlās ar gūtiem vārtiem, palīdzot viņa pārstāvētajai Maskavas CSKA komandai ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) izbraukumā pārspēt Novokuzņeckas "Metallurg" vienību.

Sprukts ripu vārtos raidīja mača 48.minūtē, panākot rezultātu 3:1. Kopumā šajā mačā viņš laukumā pavadīja deviņas minūtes un 45 sekundes, kuru laikā vairs uz vārtiem neuzbruka un uzvarēja sešos no 14 iemetieniem.

Spruktam šie bija trešie vārti šīs sezonas KHL čempionāta 29 spēles. Tāpat viņa kontā ir arī divas piespēles

Vēl CSKA komandā vārtus guva Vladimirs Žarkovs, Sergejs Širokovs un Sergejs Barbaševs. Savukārt "Metallurg" vienībā vienīgo reizi precīzs bija Ņikita Viglazovs.

Citā mačā Latvijas aizsarga Artūra Kuldas pārstāvētā Novosirbirskas "Sibirj" savā laukumā ar 2:1 (1:0, 1:1, 0:0) pārspēja Prāgas "Lev" hokejistus.

Kulda šajā mačā nospēlēja 24 minūtes un 40 sekundes, izpelnoties divu minūšu noraidījumu un trīs reizes izdarot metienus pa vārtiem.

"Sibrij" komandā ar vārtu guvumiem izcēlās Konstantīns Glazačevs un Jori Lehtera, bet bijušais Rīgas "Dinamo" uzbrukuma līderis Marcels Hosa bija vienīgo vārtu autors "Lev" rindās.

CSKA KHL Rietumu konferencē ar 54 punktiem 29 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Sibirj" ar 49 punktiem 29 mačos ieņem piekto vietu Austrumu konferencē.

Citā spēlē latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa pārstāvētā Kazaņas "Ak Bars" vienība izbraukumā ar 3:2 (0:1, 1:1, 2:0) pārspēja cita latviešu uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Neviens no latviešiem ar rezultativitāti šajā mačā neizcēlās. Rēdlihs laukumā pavadīja desmit minūtes un 25 sekundes, metienus pa vārtiem neveicot. Arī Dārziņš nospēlēto desmit minūšu un 21 sekundes laikā metienus neveica.

Uzvaras vārtus Kazaņas kluba labā minūti un astoņas sekundes pirms pamatlaika beigām guva Daniss Zaripovs.

Panākumu citviet svinēja arī aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētā Mitišču "Atlant" vienība, kas ar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0) savā laukumā uzvarēja Ufas "Salavat Julajev" hokejistus.

Ozoliņš, kurš iepriekšējās trīs vienības spēlēs iekrāja piecas rezultatīvas piespēles, šoreiz pie rezultativitātes punktiem netika, nospēlēto 22 minūšu un 27 sekunžu laikā veicot vienu metienu pa pretinieku vārtiem.

"Atlant" komanda izcīnīja vien trešo uzvaru pēdējās 16 spēlēs.

Rietumu konferences kopvērtējumā "Lokomotiv" ar 58 punktiem 30 mačos atrodas otrajā pozīcijā, CSKA ar 54 punktiem 29 spēlēs ieņem ceturto vietu, bet "Atlant" ar 34 punktiem 30 cīņās ir devītie.

Savukārt Austrumu konferencē "Ak Bars" ar 60 punktiem 30 spēlēs ieņem pirmo vietu, bet "Sibirj" ar 49 punktiem 29 mačos atrodas piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!