Foto: F64

Rīgas "Dinamo" hokejistiem pirmdien Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionāta mačā trešajā periodā izdevās atgriezties pie spēles plāna, ieliekot pamatus pagarinājumā izcīnītajai uzvarai, pēc panākuma uzsver rīdzinieku galvenais treneris Sandis Ozoliņš.

Jau ziņots, ka vairāku traumu skartā Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" leģendārā Ozoliņa vadībā KHL desmitās sezonas pirmā izbraukuma noslēdzošajā spēlē pirmdien viesos ar 3:2 (0:1, 0:1, 2:0, 1:0) pagarinājumā pārspēja Hantimansijskas "Jugra" vienību.

"Dinamo" labā vārtus pamatlaikā guva kanādiešu uzbrucējs Brendons Makmilens un Miks Indrašis, kurš 13 sekundes pirms finālsvilpes panāca neizšķirtu 2:2. Savukārt uzvaras vārtus papildlaika otrajā minūtē iemeta vēl viens kanādietis Lukass Lesio.

"Sākām ļoti aktīvi, bet turpinājumā pirmajos divos periodos nespējām atrast pretargumentus "Jugra" labajai spēlei. Trešajā periodā atgriezāmies pie spēles plāna, sākām presingot, izdevās salauzt pretinieku aizsardzību un uzvarēt pagarinājumā," pēcspēles preses konferencē teica Ozoliņš.

Tikmēr pretinieku galvenais treneris Igors Zaharkins norādīja, ka komanda nebija psiholoģiski sagatavojusies cīnīties līdz beigām.

"Brīžos, kad vajadzēja gūt vārtus un lauzt cīņas gaitu, hokejisti nepildīja spēles plānu," atzīmēja Zaharkins.

Makmilens šajā mačā atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli Indraša precīzajā metienā, kas sekoja pēc kanādieša uzvarēta iemetiena. Viņš tika atzīts par labāko spēlētāju "Dinamo" rindās.

"Šodien ļoti labi spēlējām. Sākums gan neizdevās, bet spējām saņemties, kas parāda komandas raksturu. Ir labi, ka šodien izcīnījām divus punktus. Pirmais vārtu guvums bija lielajā vairākumā. Miks mani labi atrada un, ar vārtu staba palīdzību, izdevās pārspēt vārtsargu. Šie vairākumi ir jārealizē. Ja komandai ir divu vīru pārsvars, vārti ir jāgūst. Īpaši šādā mirklī, kā bijām mēs. Ja domā par uzvarām un punktiem savas iespējas ir jāizmanto," kluba mājaslapā citēts Makmilens.

Viņš spēlē vienā uzbrucēju virknējumā ar Indraši un amerikāni Deniju Kristo.

"Mums ar Miku un Deniju sezona iesākusies veiksmīgi, bet joprojām tiek meklēta labākā ķīmija. Ir tikai sezonas sākums, bet ir, protams, patīkami. Galvenais darboties laukumā vienkārši, nesākt lieki domāt," skaidro kanādietis.

Rīgas "Dinamo" četrās izbraukuma spēlēs izcīnīja divas uzvaras, vienu no tām pamatlaikā, bet vienu pagarinājumā, kā arī cieta divus zaudējumus.

"Pirmo izbraukumu vērtēju pozitīvi. Iespējams varējām izcīnīt vēl kādu punktu, bet pieci arī ir labi. Vienmēr jau gribās vairāk. Man patīk sākt sezonu izbraukumā, jo, kad esi vēl nebijušā vietā ar nesen satiktiem komandas biedriem, izdodas veidot lielisku saikni. Mums ir ļoti laba atmosfēra. Domāju, šis bija vērtīgs izbraukums, lai Rīgā atgrieztos vēl spēcīgāki un saliedētāki," skaidroja uzbrucējs.

Jau ceturtdien rīdzinieki aizvadīs pirmo mājas spēli šajā sezonā, "Arēnā Rīga" spēkojoties ar Maskavas "Spartak".

Šajā sezonā katrs klubs KHL čempionātā aizvadīs pa 56 spēlēm, turklāt kalendārā būs pārtraukums saistībā ar 2018.gada Phjončhanas Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!