Foto: RIA Novosti/Scanpix/LETA

Pazīstamais krievu uzbrucējs Nikolajs Žerdevs kļuvis par latviešu uzbrucēja Laura Dārziņa komandas biedru Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Kazaņas "Ak Bars", vēsta Krievijas mediji.

Savukārt Latvijas uzbrucēju Mārtiņa Cipuļa un Aleksandra Ņiživija pārstāvētais Čehijas klubs Prāgas "Lev" vienojies ar somu aizsargu Sami Lepisti, kurš decembrī pameta Latvijas izlases uzbrucēja Miķeļa Rēdliha pārstāvēto Jaroslavļas "Lokomotiv" komandu.

Par 28 gadus vecā Žerdeva pārcelšanos no latviešu aizsarga Sanda Ozoliņa pārstāvētās Mitišču "Atlant" komandas uz Kazaņu tika runāts jau iepriekš, bet nedēļas nogalē vadošie Krievijas mediji informēja, ka viņš pēc līgas Zvaigžņu spēles oficiāli īstenos savu pāreju. Pats uzbrucējs vietējiem medijiem šo informāciju daļēji apstiprināja, jau izsakot pateicības vārdus "Atlant" līdzjutējiem.

Šosezon Žerdevs "Atlant" rindās piedalījies 39 spēlēs, gūstot 13 vārtus un veicot 22 rezultatīvas piespēles. Mitišču klubā viņš spēlēja arī 2009./10. un 2011./12.gada sezonās.

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Žerdevs trīs dažādu klubu sastāvā aizvadījis 436 mačus, kuros guvis 116 vārtus un veicis 148 rezultatīvas piespēles, savukārt Krievijas izlases rindās viņš 2009. un 2012.gadā kļuva par pasaules čempionu.

Savukārt Lepiste pirms pārējas uz "Lev", kas jau oficiāli apstiprināta, "Lokomotiv" rindās aizvadīja 26 mačus, kuru laikā iekrāja trīs rezultatīvas piespēles un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Pašlaik 28 gadus vecais hokejists iepriekšējās piecas sezonas bija pavadījis dažādos NHL klubos, bet pirms šīs sezonas pārcēlās uz Krieviju. Kopumā NHL aizsargs aizvadījis 176 spēles, kurās guvis sešus vārtus un iekrājis 29 rezultatīvas piespēles partneriem. Tāpat hokejists ieguva bronzas medaļu Somijas izlases sastāvā 2010.gada Vankūveras Olimpiādē un kļuva par pasaules čempionu 2011.gadā Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā.

Austrumu konferences kopvērtējumā "Ak Bars" ar 86 punktiem 41 spēlē ieņem trešo vietu, bet "Atlant" Rietumu konferencē ar 49 punktiem 42 mačos atrodas 11.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!