Foto: F64
"Ghetto Games" komanda sestdien Rīgā gaidāmajā sestās sezonas noslēguma pasākumā grasās sezonai pielikt treknu punktu un cer, ka izdosies pārsteigt sabiedrību, ceturtdien preses konferencē uzsvēra organizācijas līderis Raimonds Elbakjans.

Sākot no sestdienas dienas vidus, 11.novembra krastmalā ielu basketbola, florbola un futbola finālos par vērtīgām balvām cīnīsies festivāla sezonas spēcīgākās komandas. Tostarp norisināsies sacensības ielu dejās, aktivitātes un priekšnesumi ekstrēmajos sporta veidos, ielu vingrošanā, galda futbolā un armrestlingā. Par atrakcijām gādās arī Latvijas Gumijlēcēju klubs, kur jaunumus būs īpašais matracis "Ghetto Jump&Fly".

"Paldies komandai, ar kuru kopā šogad esam noorganizējuši jau 174 pasākumus. Mums tas ir milzīgs skaits, turklāt tajos piedalījušies vairāk nekā 11 000 unikālo dalībnieku, kas ir vairāk nekā pērn," atklāja Elbakjans. "Rīgā gaidāmajam sezonas noslēguma pasākumam jābūt vēl jaudīgākam, nekā bija "Ghetto Games" festivāls Ventspilī un "Slam Dunk" konkurss Grīziņkalnā. Ceru, mums izdosies pārsteigt sabiedrību, lai gan laika apstākļi nesolās būt tik labi, kā tas bija "Slam Dunk" konkursa laikā. Pieliksim treknu punktu sezonai."

Elbakjans netic, ka nākamgad dalībnieku skaits "Ghetto Games" rīkotajos pasākumos varētu strauji pieaugt, bet viņa vadītā komanda grasās celt notikumu kvalitāti.

"Ghetto Games" noslēguma pasākuma menedžeris Antons Semeņaks, kurš atbild arī par futbola turnīru, izteicās, ka sestdien gaidāma aizraujoša diena.

"Visinteresantākās cīņas sāksies sešos vakarā, kad centrālajā laukumā pretī Prezidenta pilij notiks deju, florbola, futbola un basketbola finālsacensības. Savukārt "Ghetto Games" futbola turnīrā šogad notikuši 50 turnīri visā Latvijā, bet noslēguma pasākumā piedalīsies 24 komandas. Ar katru gadu futbola spēles līmenis aug," secināja Semeņaks.

Sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF) spēcīgākā "Ghetto Football" komanda saņems iespēju rudenī doties uz Amsterdamu vērot 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra maču starp Latviju un Nīderlandi.

Tikmēr "Ghetto Games" basketbola noslēguma turnīrā sestdien startēs 40 komandas, bet uzvarētāja tiks pie Andra Biedriņa dāvāta apmaksāta brauciena uz Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli un iespējas nedēļas garumā izbaudīt Ņujorkas pilsētu.

Savukārt florbola finālsacensībās startēs 20 komandas, turklāt būs arī 1:1 turnīrs, kurā tiks noskaidrots labākais florbolists.

Sadarbībā ar Latvijas Florbola savienību (LFS) "Ghetto Floorball" sezonas spēcīgākā vienība dosies uz pasaules čempionāta spēli Zviedrijā, kur klātienē varēs vērot trīs Latvijas izlases spēles, kopumā Gēteborgas pilsētā uzturoties nepilnu nedēļu.

No plkst.13 būs vērojamas finālsacensības "Ghetto Dance", kurās dalībnieki cīnīsies par braucienu uz ārzemju sacensībām. Dalībniekus vērtēs starptautiska žūrija no Baltkrievijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas. Tostarp norisināsies arī "Ghetto Dance Crew Challenge", kurā komandas cīnīsies par 1000 eiro balvu fondu savai attīstībai.

Tāpat sestdien gaidāms arī sociālās kampaņas "Es zinu, Tu to vari!" noslēgums, kas jauniešus aicināja pēdējos divus vasaras mēnešus pavadīt fiziski aktīvi un aizstāt atkarību raisošu vielu lietošanu ar veselīgu dzīvesveidu

Saistībā ar pasākumu "Ghetto Games" no 29.augusta plkst.22 līdz 31.augusta plkst.9 Rīgā tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme 11.novembra krastmalas posmā no Akmens tilta līdz Muitas ielai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!