Foto: Publicitātes foto
Lai popularizētu maratonu kustību Baltijā, par sadarbību vienojušies viens no vadošajiem Latvijas dažādu sacensību rīkotājiem "Alpha Baltic Sport" un lielāko sporta pasākumu rīkotājs Igaunijā "Klubi Tartu Maraton".

2012. gadā Tartu maratonu sērijas sešos organizētajos sporta pasākumos piedalījās 37 000 dalībnieku. Tuvāko divu gadu laikā plānots, ka pateicoties uzsāktajai sadarbībai, Latvijas dalībnieku skaits Tartu maratonos un Igaunijas dalībnieku skaits "Alpha Baltic Sport" organizētajos pasākumos palielināsies par 30%.

Sadarbības ietvaros paredzēts īstenot abpusējas komunikācijas kampaņas, lai informētu gan par "Alpha Baltic Sport", gan par "Klubi Tartu Maraton" organizētajiem sporta pasākumiem. Tāpat tiek plānota abpusējās pieredzes apmaiņa, lai celtu sporta pasākumu kvalitāti Baltijā.

""Alpha Baltic Sport salīdzinoši ir jauns uzņēmums, kas dibināts 2010. gadā, tomēr jau aktīvā dzīves veida piekritēju un sportistu vidē esam guvuši atpazīstamību. Esam ļoti gandarīti, ka esam ieguvuši kompetentus sadarbības partnerus, kuriem ir tik liela pieredze augstas kvalitātes sporta pasākumu organizēšanā. Pašreiz vērojama tendence, ka arvien populārāks kļūst sporta tūrisms. Cilvēki izvēlas apskatīt kādu valsti un vienlaikus piedalās lielā sporta notikumā, gūstot papildu pozitīvas emocijas. Tāpēc paredzam, ka sadarbības ietvaros mūsu organizētajos sporta pasākumos dalībnieku skaits no Baltijas valstīm ievērojami pieaugs," saka "Alpha Baltic Sport" vadītājs Kaspars Tupiņš.

"Klubi Tartu Maraton" direktors Indreks Kelks, komentējot uzsākto sadarbību, norāda:"2012.gadā 625 cilvēki no Latvijas bija devušies uz Igauniju, lai piedalītos Tartu maratonu organizētajos sporta pasākumos. Vispopulārākais pasākums bija MTB maratons, kurā piedalījās 284 dalībnieki no Latvijas. Tomēr vēl ir liels neizmantotais potenciāls un latviešu skaits mūsu organizētajos pasākumos varētu būt vēl lielāks. Tieši tāpēc esam izvēlējušies kā sadarbības partnerus Alpha Baltic Sport, jo augsti novērtējam mūsu Latvijas kolēģu darbu aktīvā dzīves veida aktualizēšanā."

Tāpat sadarbības ietvaros 2014. gadā "Alpha Baltic Sport" un "Klubi Tartu Maraton" ir kopīgi plāni UCI elites tūres organizēšanā.

Tuvākais "Alpha Baltic Sport" organizētais pasākums paredzēts 8. jūnijā, kad norisināsies Rīga-Jūrmala "Grand Prix" sacensības ritenbraukšanā, savukārt 9. jūnijā norisināsies Jūrmalas "Grand Prix", kā arī "SMScredit.lv" Jūrmalas velomaratons. 4. augustā norisināsies Jūrmalas skrituļslidošanas maratons, 25. augustā "SMScredit.lv" Mārupes MTB maratons, bet 21. septembrī Jūrmalas skriešanas pusmaratons.

Tuvākais "Klubi Tartu Maraton" organizētais pasākums paredzēts 12. maijā, kad norisināsies krosa skriešanas sacensības "SEB 31. Tartu Jooksumaraton". 2. jūnijā norisināsies šosejas riteņbraukšanas sacensības "SEB 32. Tartu rattaralli", 25. augustā - skrituļslidošanas sacensības "SEB 7. Tartu Rullisumaraton", 15. septembrī - kalnu velosipēdu sacensības "SEB 16. Tartu rattamaraton". Sezona tiks noslēgta 5. oktobrī ar otro Tartu skriešanas maratonu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!