Foto: F64
Saistībā ar ''Vitamax Liepājas velomaratonu'' svētdien, 17.augustā, no plkst. 9:30 līdz plkst. 15:00 Liepājas pilsētā būs satiksmes ierobežojumi, informē rīkotāji.

Organizatori aicina satiksmes dalībniekus un iedzīvotājus būt saprotošiem un iespēju robežās izvēlēties ceļus, kas nešķērso velomaratona maršrutu.

Velomaratona trase vedīs pa 14. novembra bulvāri (posmā no Grīzupes ielas līdz Lībiešu ielai), Lībiešu ielu (posmā no 14. novembra bulvāra līdz Pulkveža Brieža ielai), Pulkveža Brieža ielu (posmā no Lībiešu ielas līdz Ģenerāļa Baloža ielai), Ģenerāļa Baložu ielu (Posmā no Pulkveža Brieža ielas līdz Grīzupes ielai) un Grīzupes ielu (posmā no Cukura ielas līdz 14. novembra bulvārim). Šo ielu posmi, sākot no plkst. 9:30 līdz 15:00, būs satiksmei slēgti, tādēļ autovadītājiem jau laicīgi jāizplāno savi maršruti tā, lai šajā laika posmā nebūtu jāšķērso slēgto ielu posmi.

Tautas brauciena karte

Arī sabiedriskā transporta kustībā slēgto ielu posmu dēļ gaidāmas izmaiņas. Autobusi maršrutā 3, 4A, 7 un 8 (virzienā no centra) no plkst. 9:30 līdz 15:00 kursēs līdz pieturvietai "Cukura iela" un no šīs pieturvietas uzreiz arī uzsāks atpakaļceļu. Velomaratona laikā no Atmodas bulvāra autobusu kustība būs pārtraukta. Iespēju robežās iedzīvotāji var izmantot 22. maršruta autobusu.

Sporta brauciena karte

6. maršruta autobusi no Pulvera ielas nenogriezīsies uz Cukura ielu, bet slēgto posmu apbrauks un maršrutu turpinās pa jauno ostas pievadceļu (Pulvera iela), nogriežoties uz 14. novembra bulvāri, arī 9. maršruta autobusi no Cukura ielas nogriezīsies uz jauno ostas pievadceļu (Pulvera iela). 14. novembra bulvārī, pie Grīzupes ielas, būs izvietotas divas pagaidu pieturvietas abos virzienos. Tālāk gan 6., gan 9. maršruts vedīs kā jau ierasts – pa Grīzupes ielu līdz Liepājas Reģionālajai slimnīcai vai Kapsēdes ielai. Iedzīvotāji, kuri dzīvo Grīzupes ielā, posmā no Cukura ielai līdz 14. novembra bulvārim, uz 6. vai 9. maršruta autobusu var doties uz 14. novembra bulvāri, kur būs izvietotas pagaidu pieturvietas.

Velomaratonā būs "TVplay.lv" Sporta distance (85,2 km), "VIVUS.LV'' Tautas distance (42,6 km), kā arī "Lego" bērnu distances (500- 1000m).

Reģistrēties "Vitamax Liepājas velomaratonam'' norises dienā būs iespējams "Lego'' bērnu sacensībām līdz plkst. 9.30, "TVPlay.lv'' Sporta braucienam līdz plkst. 10.30, "Vivus.lv" Tautas braucienam līdz plkst. 13.20.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!