Foto: F64
Latvijas septiņcīņniece Laura Ikauniece-Admidiņa Riodežaneiro vasaras olimpiskajās spēlēs sestdien izcīnīja ceturto pozīciju.

Sestdien rīta sesijā septiņcīņas sacensībās tika aizvadīta tāllēkšana. Ikaunieces-Admidiņas pirmais lēciens netika ieskaitīts, bet otrajā mēģinājumā viņa sasniedza 6,12 metrus. Savukārt trešajā lēcienā viņa aizlēca 6,07 metrus, tādējādi neuzlabojot savu rezultātu. Šajā disciplīnā latviete izcīnīja 887 punktus, noslīdot uz kopvērtējuma 12. vietu.

Vakara sesijā Latvijas sportiste ļoti veiksmīgi startēja šķēpmešanā. Vispirms viņa šķēpu aizmeta 50,74 metrus, bet pēc tam viņa sasniedza jaunu personisko rekordu šajā disciplīnā – 55,91 metrs. Trešajā piegājienā viņa savu rezultātu uzlaboja par vēl diviem centimetriem, iegūstot 975 punktus, kas kopvērtējumā pēc sešām disciplīnām ļāva pakāpties uz piekto pozīciju.

Sacensības noslēdzās ar 800 metru skrējienu. Ikauniece-Admidiņa skrējienā turējās trešajā vietā, bet finiša spurtā viņa izrāva otro vietu ar rezultātu 2:09,43 minūtes, kas deva 973 punktus. Arī šajā disciplīnā viņa sasniedza personisko rekordu, to labojot par vairāk nekā divām sekundēm.

Sacensību kopvērtējumā latviešu vieglatlēte izcīnīja 6617 punktus, ierindojoties ceturtajā vietā un no medaļas atpaliekot vien 36 punktus. Par olimpisko čempioni kļuva beļģiete Nafisatu Tiama (6810), sudraba medaļa Džesikai Enisai-Hilai no Lielbritānijas, bet bronzas godalgu ieguva kanādiete Brianna Tīsena Ītone.

Jau vēstīts, ka pēc pirmās dienas Ikauniece-Admidiņa ierindojās devītajā vietā. 100 metru skrējienā viņas rezultāts bija 13,33 sekundes, iegūstot 1075 punktus. Augstlēkšanā viņa pārlēca 1,77 metrus, un tas deva 941 punktus. Sacensības turpinājās ar lodes grūšanas disciplīnu, un Ikauniece-Admidiņa pirmajā mēģinājumā sasniedza savu labāko rezultātu – 13,52 metri (762 punkti), Savukārt 200 metru skrējienā Latvijas vieglatlēte sasniedza trešo labāko laiku, finišējot 23,76 sekundēs, kas deva 1004 punktus.

Šīs Ikauniecei bija otrās olimpiskās spēles karjerā. Pirms četriem gadiem Londonā viņa izcīnīja devīto vietu ar rezultātu 6414 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!