Foto: AFP/Scanpix
Latvijas biatlonisti pirmdien palika priekšpēdējā vietā 23 komandu vidū Slovākijā notiekošā pasaules jaunatnes čempionāta stafetes sacensībās.

Latvijas komandas rindās šajās sacensībās startēja Rūdis Balodis, Jānis Slavēns un Dzintars Daleckis.

Sacensību sākumā Balodis turējās 21. vietā, bet pēc otrās šaušanas, kurā bija jāslēpo divi soda apļi, viņš noslīdēja uz pēdējo pozīciju starp 23 komandām. Latvijas izlase pēdējā vietā bija līdz pat pēdējai - sestajai - šaušanai, kad tomēr izdevās apsteigt Beļģiju un noslēgumā ieņem 22. pozīciju.

Kopumā Latvijas jaunie biatlonisti šajās sacensībās izmantoja 12 rezerves patronas un noslēpoja piecus soda apļus.

Tikmēr par pasaules čempioniem kļuva Norvēģijas jaunie biatlonisti, kuri sašāva visus mērķus, izmantojot sešas rezerves patronas un Latviju apsteidzot par vairāk nekā 14 minūtēm. Vēl uz goda pjedestāla stājās Krievija un Baltkrievija.

Vēlāk pirmdien stafeti aizvadīs arī jaunietes, sacenšoties 3x6 kilometru distancē, Latviju tajā pārstāvēs Ieva Pūce, Inese Golubeva un Krista Razgale.

Pasaules čempionāts jauniešiem un junioriem noslēgsies otrdien. Sākotnēji tā norise bija plānota Pleskavas apgabalā Krievijā pavisam netālu no Latvijas robežas, tomēr pēc šīs valsts dopinga skandāla tā no sacensību rīkošanas atteicās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!