Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs sestdien izcīnīja 33.vietu Francijā notiekošā Pasaules kausa izcīņas trešajā posma sprinta sacensībās.

Rastorgujevs desmit kilometru distanci veica 23 minūtēs un 38,7 sekundēs, pieļaujot divas kļūdas šaušanā. Latvijas sportists no uzvarētāja norvēģa Juhannesa Tingnesa Bē atpalika par vienu minūti un 32 sekundēm.

Pateicoties sasniegtajam rezultātam, Rastogujevs kvalificējies iedzīšanas sacensībām.

Zīmīgi, ka 20 gadus vecais Bē ir jaunākais biatlonists kopš 1991.gada, kurš uzvarējis kādā no Pasaules kausa posmiem.

Tikmēr citi Latvijas sportisti ierindojās zemāk - Rolands Pužulis ar vienu kļūdu šaušanā ierindojās vien 81.vietā, bet Toms Praulītis ar piecām kļūdām bija priekšpēdējā, 100.vietā starp finišējušajiem.

Otrajā vietā aiz Bē ierindojās čehs Ondrejs Moravecs, kurš no Norvēģijas sportista atpalika par 32,9 sekundēm. Trešajā vietā tikmēr ierindojās titulētais Martēns Furkads no Francijas.

Pasaules kausa kopvērtējuma vīriem pārliecinošā līderpozīcijā ar 282 punktiem ir pagājušās sezonas Pasaules kausa ieguvējs Martēns Furkads no Francijas, bet Rastorgujevs ar 55 punktiem ieņem 34.vietu.

Jau vēstīts, ka sestdien Žanna Juškāne ieņēma 57.vietu sprintā un arī kvalificējās iedzīšanas sacensībām, kas gaidāmas svētdien.

Pasaules kausa trešais posms sākās ar stafetes sacensībām. Dāmām uzvarēja Vācija, bet vīru konkurencē panākumu izrāva Krievija. Vīru stafetē pēc pirmā etapa, ko veica Rastorgujevs, Latvija ieņēma augsto, trešo, vietu, bet noslēgumā palika 18.vietā.

Līdz Soču ziemas olimpiskajām spēlēm notiks seši Pasaules kausa izcīņas posmi, bet pēc tam norisināsies vēl trīs.

Latvijai Soču Olimpiādē jau ir viena vieta vīriešu sacensībās. Nav šaubu, ka to aizņems Rastorgujevs, kurš pagājušajā sezonā "uzziedēja", sasniedzot augstus rezultātus. Pagājušo Pasaules kausa sezonu Rastorgujevs sāka negaidīti veiksmīgi un bija starp ātrākajiem slēpotājiem visu sportistu vidū, tomēr gadu mijā viņu vairakkārt piemeklēja veselības problēmas, un Latvijas sportists nepaspēja atgūties līdz pasaules čempionātam, kurā ar augstiem rezultātiem neizcēlās.

Tāpat Latvijai pēc pagājušās sezonas Nāciju kausa ieskaites rezultātiem Soču Olimpiādē pienākas viena vieta sieviešu sacensībās. Iespējams, ka Latvija dalībai Sočos saņems arī kādu īpašo ielūgumu jeb "wild card".

Pērnās Pasaules kausa sezonas noslēgumā Rastorgujevs ierindojās 36.vietā, bet sezonas izskaņā notikušajā Soču posmā Latvijas biatlonists pat izcīnīja ceturto vietu, un viņam pietrūka vien pavisam nedaudz, lai valstij sagādātu pirmo medaļu Pasaules kausa apritē pēc septiņu gadu pārtraukuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!