Foto: F64

Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs slimības dēļ trešdien Zviedrijā, Estersundē, neizgāja uz starta Pasaules kausa pirmā posma pirmajās sacensībās – 20 kilometru individuālajā distancē.

Kā portālam "Delfi" apliecināja Latvijas Biatlona federācijas (LBiF) ģenerālsekretrāre Anna Jermolajeva, Rastorgujevam trešdien paaugstinājusies temperatūra, tādēļ nolemts nestartēt. Slimība esot piemeklējusi arī Rastorgujeva treneri Intaru Berkuli, kuram saslimšanas simptomi bijuši otrdien.

Paredzams, ka līdz sestdienai Rastorgujevs izveseļosies un varēs piedalīties sprinta sacensībās.

Rastorgujevam bija plānots startēt jau otrajam, un viņš bija spēcīgāko sportistu grupā, kā arī tika minēts kā viens no favorītiem. Pagājušajā nedēļā Rastorgujevs uzvarēja IBU kausa izcīņas sprintā, kas ļāva cerēt uz labu panākumu arī Pasaules kausa pirmajā posmā.

Jermolajeva apliecināja, ka pārējos divus Latvijas sportistus - Rolandu Pužuli un Aleksandru Patrijuku - slimība nav skārusi. Abi biatlonisti vēlāk startēja sacensībās.

Par 20 kilometru distances uzvarētāju kļuva norvēģis Emīls Hegle Svendsens, kurš sašāva visus 20 mērķus. Viņš distanci veica 53:25,6 minūtēs, tuvāko sekotāju ukraini Sergeju Semjonovu (viena kļūda šaušanā) apsteidzot par 1:17,6 minūtēm. Trešo vietu ieņēma čehs Mihals Šlesingrs (+2:08,3 minūtes, viena kļūda šaušanā).

Latvijas biatlonisti nespēja iekļūt starp 60 labākajiem šajā distancē. Pužulis ar trīs kļūdām šaušanā bija 65.vietā (+9:17,6 minūtes), bet Patrijuks ar septiņām kļūdām ieņēma 97.vietu (+13:43,7 minūtes). Finišu sacensībās sasniedza 100 biatlonisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!